Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Кава продовжує життя - вчені

Кава продовжує життя - вчені

17.11.2015, 14:34
Американські медики дійшли висновку, що дві-три чашки кави на день знижують ризик смерті від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу, нервових хвороб і суїциду, повідомляється в журналі Circulation.
Учені проаналізували дані відразу трьох великих досліджень, які зараз проводяться в США: Nurses 'Health Study (беруть участь 74890 жінок), Nurses' Health Study 2 (93054 жінки) і Health Professionals Follow-up Study (40557 чоловіків). Кожні чотири роки протягом 30 років учасників експерименту опитують на предмет того, скільки чашок кави вони випивають за день.

За роки проведення досліджень померли 19 524 жінки і 12 432 чоловіки. З'ясувалося, що серед них було набагато менше любителів кави, ніж мало бути згідно з випадковим розподілом.

Кава сприяє ерекції

Вчені також взяли до уваги той факт, що серед кавоманів багато курців і людей, котрі вживають алкоголь. Для того, щоб отримати більш точні дані, дослідники виключили з вибірки найкращих.

Як з'ясувалося, відновлювальний ефект кави виявився ще сильнішим, ніж передбачалося спочатку. Причому користь для здоров'я не залежить від кофеїнізованості напою: отже, її приносять природні сполуки самих кавових зерен.

Біоактивні компоненти, що містяться в зернах, знижують інсулінову резистентність і пом'якшують запальні процеси, зазначає співавтор статті Мін Дін (Ming Ding). Також він додав, що для точного розуміння механізмів благотворного впливу кави потрібні додаткові дослідження.

Знайдено ген, вимикання якого продовжує життя на 60%

Вчені також попереджають, що не можна говорити про причинно-наслідковий зв'язок між вживанням кави і смертю. До отриманих статистичних даних слід поставитися обережно, оскільки достовірно невідомо, наскільки відповідає реальності кількість вживаної кави, вказана інформантами.

Раніше повідомлялося, що група дослідників зі Швеції не виявила зв'язку між вживанням кави і розвитком серцевих захворювань.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
323