Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Американці провели найскладнішу пересадку обличчя у світі

Американці провели найскладнішу пересадку обличчя у світі

17.11.2015, 13:27
Американці провели найскладнішу пересадку тканин обличчя в світі. 41-річному Патріку Хардісону пересадили повний овал анфас, включаючи ніс, вуха, губи, повіки. Операція була зроблена в медичному центрі Нью-Йоркського університету ще в серпні, але розповіли про це тільки зараз, пише Reuters.

Чоловік отримав обличчя 26-річного Девіда Роудбаха, який загинув при збігу обставин, катаючись на велосипеді. Як матеріал для пересадки лікарі взяли його тканинну маску, закріпивши її в декількох точках на черепі пацієнта.
У процедурі брали участь 150 фахівців, які працювали протягом 26 годин. За словами керівника медичної бригади Едуардо Родрігеса, фактично, вони провели дві паралельні операції, бо приживили пацієнтові тканини, зняті з донора на сусідньому операційному столі.

Серйозні опіки Патрік Хардісон отримав в 2001 році, працюючи в добровільній пожежній дружині.

Зазначається, що медики отримали право на проведення такої складної операції тільки після року спеціальної практики. Пересадку вартістю мільйон доларів повністю оплатив Університет.

Раніше повідомлялося, що італійський вчений збирається вперше пересадити голову. Його пацієнтом стане російський програміст Валерій Спиридонов.

В Іспанії чоловікові пересадили обличчя

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
299