Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Вчені створили модель вірусу Ебола і сповільнили його розвиток

Вчені створили модель вірусу Ебола і сповільнили його розвиток

11.11.2015, 02:17
Дослідники змогли створити "модель" вірусу лихоманки Ебола в лабораторних умовах і впливали на один із рецепторів вірусу, що, як передбачається, має привести до уповільнення його розвитку і поширення.
Учені використовували один із білків вірусу лихоманки Ебола під назвою GP1, щоб на його основі створити "модель" вірусу в пробірці. Модель вийшла майже робоча: штучний вірус мав здатність заражати здорові клітини, але при цьому не був здатний до розмноження.
Під час експериментів дослідникам вдалося локально впливати на рецептор під назвою DC-SIGN, робота якого полегшує проникнення вірусу в дендритні клітини.
Автори дослідження вважають, що це має не тільки сповільнити поширення вірусу в організмі, а й посилити імунну відповідь. Проте поки отримані результати були підтверджені тільки в лабораторних умовах і потребують подальшої перевірки у разі з "живими" вірусами.
З повним текстом наукової статті можна ознайомитися в журналі NatureChemistry.
Секс і мастурбація перешкоджають знищенню Еболи - лікарі
Нагадаємо, раніше влада Сьєрра-Леоне оголосила про припинення епідемії лихоманки Ебола.
Спалах лихоманки Ебола було зафіксовано в лютому 2014 року в Гвінеї, потім вірус поширився на сусідні Сьєрра-Леоне і Ліберію. Всього з початку епідемії в трьох цих країнах від хвороби померли більш як 11 тисяч людей, ще більш як 28 тисяч - заразилися небезпечним вірусом.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
323