Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → В ООН прогнозували ефект від глобального потепління

В ООН прогнозували ефект від глобального потепління

10.11.2015, 02:48
 
У 2014 році концентрація парникових газів в атмосфері Землі досягла рекордного рівня, заявили у Всесвітній метеорологічній організації, передає RFI.
У доповіді організації йдеться, що кожен рік концентрація парникових газів, винних в глобальному потеплінні клімату на планеті, продовжує зростати. При цьому 60 відсотків викидів метану в атмосферу пов'язане з діяльністю людини (тваринництво, вирощування рису, паливні викиди). Масові викиди оксидів азоту в атмосферу, що впливають на зменшення озонового шару, в основному відбуваються в ході виробництва добрив.

Згідно з прогнозами метеорологів ООН, якщо середня температура на планеті підвищиться на 2 градуси, то в результаті підняття рівня океану виявляться затопленими території, на яких зараз проживає 280 мільйонів осіб. Зокрема, за даними Світового банку, наполовину затопить Шанхай, Бомбей і Гонконг.

Крім того, експерти прогнозують, що протягом найближчих 15 років в результаті глобального потепління близько 100 мільйонів осіб опиняться далеко за межею бідності, їм загрожують голод і відсутність води.

З 30 листопада по 11 грудня в Парижі відбудеться міжнародна конференція з кліматичних змін. Очікується, що на ній буде підписано міжнародну угоду з підтримки збільшення середньої температури планети на рівні не вище 2 градусів.
Як повідомлялося, підвищення температури повітря впливає на зниження частоти статевих актів з подальшим спадом народжуваності.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
346