Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Влада РФ почали блокувати Вікіпедію

Влада РФ почали блокувати Вікіпедію

25.08.2015, 09:29
Користувачі російського сегменту Мережі почали повідомляти про неможливість відвідати сайт Інтернет-енциклопедії Вікіпедія. Про це пише "Новий час".
& Nbsp;
За даними користувачів, регіональні провайдери вже розпочали блокування сайту, відвідати який вони можуть зараз лише через анонімні браузери.
& Nbsp;
Також російський підрозділ Вікіпедія заявило про те, що до ранку, імовірно, доступ до сайту буде закритий вже всім росіянам. Працювати буде лише мобільна версія, що має інший IP.
Раніше Вікіпедія відмовилася блокувати статтю під назвою Чарас, присвячену наркотику з конопель, заявивши, що її основу складають матеріали ООН та академічні джерела. & Nbsp; У силу цього Вікіпедія відмовилася виконувати настійні рекомендації Роскомнадзора і видалити матеріал з вільного доступу.

Пізніше Роскомнадзор звернувся до операторів зв'язку з вимогою заблокувати сторінку російськомовної Вікіпедії, на якій була опублікована інформація про наркотик Чарас, що через особливості функціонування протоколу HTTPS може призвести до блокування на території РФ всій енциклопедії.

"utro.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
391