Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → На вулицю Мазепи у Львові чекають кардинальні зміни: візуалізація

На вулицю Мазепи у Львові чекають кардинальні зміни: візуалізація

12.06.2017, 22:40

У Львові планують кардинально перепланувати ще одну вулицю. Після вдалого експерименту з вулицею Садовою, яку реконструювали за європейським зразком та з максимальним врахуванням побажань місцевих мешканців, тепер кардинально змінити планують одну із магістральних вулиць міста – вул. Мазепи.

Так, в неділю, 11-го червня, у Львові вже відбулися перші громадські слухання щодо майбутньої реконструкції вул.Мазепи. Проектанти з ЛКП “Інстинут просторового розвитку” представили львів’янам ескізний проект з переплануванням, коли ще є змога максимально врахувати думки та побажання мешканців вулиці.

Сайт 032.ua дізнався, які зміни там відбудуться.

Що хочуть робити.

Перша, і напевно, найкардинальніша зміна – вулицю планують розширяти. Наразі вул.Мазепи має дві смуги для руху громадського та приватного транспорту, а після реконструкції - смуг стане вже чотири. При цьому, для автобусів та тролейбусів проектанти планують зробити окрему смугу, яка буде проходити через центральну частину проїжджої частини.

Як зазначив дизайнер ЛКП “Інститут просторового розвитку” Олександр Шутюк, завдяки таким специфічним смугам для руху громадського транспорту, автівки, які будуть повертати із правої смуги в бічні вулиці та двори, не будуть блокувати рух тролейбусам та автобусам.

Як переконує начальник відділу урбаністики «Інституту просторового розвитку» Олександра Сладкова, вулицю планують зробити максимально сучасною та зручною для всіх.

“Немає сенсу просто зробити капітальний ремонт. Ми хочемо комплексно спроектувати вулицю, наскільки це є можливим в наших умовах. Планується зробити антикишені для громадського транспорту, облаштування велоінфраструктури та паркомісць. Як ви помітили, більшість магістральних вулиць, які реконструювались раніше, там немає паркомісць. Через це більшість проїжджої частини займали водії, які паркували там свої авто. Ми хочемо це змінити”, - розповіла Сладкова.

Планується, що ширина смуги громадського транспорту становитиме 3,5 м, приватного – 3,25 м, велодоріжки, шириною 1,85 м, будуть облаштовані по всій довжині проїжджої частини, а розташовані вони будуть між автосмугами і тротуаром.

Громадські зупинки на вулиці Мазепи планують облаштувати за прикладом Сихова. Тобто, вони будуть розташовані між смугами громадського та приватного транспорту, як вздовж лінії сихівського трамвая.

“На зупинках облаштують пандуси для людей із особливими потребами. Павільйони будуть стоятимуть один навпроти одного, або трохи зміщені. До зупинки можна буде дійти через пішохідний перехід, яким можна скористатись і для того, аби перейти вулицю”, - зазначив проектант “Інституту просторового розвитку” Андрій Чайко.

В планах проектантів – облаштувати кільцевий рух на перехресті вул.Мазпи – Замарстинівська. Кільце буде мати дві смуги руху, крім того, там вже починатиметься смуга для руху громадського транспорту:
1428421_1471043

Натомість, на перетині вулиць Мазепи – Миколайчука для автомобілів планують зробити додаткові смуги для лівого повороту, а на перехресті вул. Мазепи – Орлика з’явиться регульований пішохдний перехід, облаштований острівцем безпеки:
1428421_1471045
1428421_1471047

Коли розпочнеться реконстукція.

За словами Олександри Сладкової, цього року проектанти сподівають завершити розробку проекту, який ще будуть коригувати залежно від побажань мешканців вулиці Мазепи. Ремонтні роботи тутможуть розпочатися у 2018 році. Вартість робіт з реконструкції наразі тримають в таємниці.
Читайте також на нашому сайті: 
Німецький досвід для європейського Львова: як будуть реконструювати вулицю Бандери (ФОТО).

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
361