Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → У Львові відбулося перше засідання робочої групи щодо експонування пам’ятника Монумент Слави

У Львові відбулося перше засідання робочої групи щодо експонування пам’ятника Монумент Слави

27.05.2017, 11:56

У п'ятницю, 26-го травня, своє перше засідання провела робоча група щодо експонування пам’ятника Монумент Слави, що на вулиці Стрийській.

Як повідомили 032.ua у прес-службі міської ради Львова, в рамках першого засідання  засідання кожен з учасників групи озвучив свою позицію і бачення майбутньої долі пам’ятника. Члени робочої групи вирішили  звернутися з листом до Інституту національної пам’яті щодо бачення та поводження з такими об’єктами. Рекомендації та пропозиції проситимуть у фахівців ЛНУ ім. І. Франка, НУ «Львівська політехніка», УКУ тощо.

Крім того, до наступного засідання робоча доручила провести інвентаризацію і обстеження пам’ятника. 

Нагадаємо, як повідомляло раніше наше видання, у квітні цього року, під час пленарного засідання міської ради, депутат Тарас Чолій звернувся до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою демонтувати Монумент Слави через закон "Про декомунізацію".

Вже у травні подібну ідею підтримали депутати облради, які запропонували замінити Монумент на пам'ятний знак воїнам АТО. 

Мер Львова 18-го травня цього року створив робочу групу, яка має вирішити подальшу долю Монументу Слави на вулиці Стрийській у Львові.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
246