Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Як проходитиме ЗНО 2017 у Львові: головні запитання та відповіді

Як проходитиме ЗНО 2017 у Львові: головні запитання та відповіді

18.05.2017, 22:50

Вже у вівторок, 23 травня, в Україні стартує зовнішнє незалежне оцінювання. Тож сьогодні з цієї нагоди у стінах ЛОДА Любомира Мандзій – директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА і Лариса Середяк – директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти провели прес-конференцію і відповіли на всі найважливіші запитання.

Тож 032.ua зібрав для Вас відповіді на найважливіші запитання.

Зазначимо, що Львівщині цьогоріч зареєструвалось більше 16 тисяч осіб для здачі тестування. Як і минулого року, необхідно було зареєструватись на три предмети: українську мову та літературу, історію України або математику і останній — на вибір абітурієнта.

У Львівській області підготовлено 80 пунктів тестування, які з 23 травня до 16 червня прийматимуть абітурієнтів для здачі ЗНО.
Як відбувається ЗНО?
З самого ранку кур’єрська служба доставляє в усі пункти тестування кілька пакетів.  Працівники поліції  охороняють пакети і з 9:10 до 9:30 буде відкривати їх в присутності кількох інструкторів. Тоді вони будуть роздані по кожній аудиторії. Зазначимо, що в кожній аудиторії працюватиме по два інстурктори, які з 10:15 до 10:45 пропускатимуть учасників в аудиторію.

Що варто перевірити ще раз?

Необхідно перевірти усі дані: де саме здаєте тестування, врахувати дорожню ситуацію і те, що це будуть робочі дні і, можливі, затори на дорогах.
Ми нагадуємо, якщо Ви запізнились на тестування з мови та літератури — немає сенсу здавати усі інші тестування. Без здачі тесту з цього предмету до уваги не братимуться усі решта. Тому до розподілу часу на добирання варто поставитись дуже відповідально.
  Кожен зареєстрований учасник повинен отримати Сертифікат ЗНО-2017 та уважно перевірити всі записи в ньому: персональні дані ( ПІБ, серію та номер документа), а також всі дані в інформаційній картці — дату народження та перелік документів.
  На сайті УЦОЯО за допомогою номера і ПІН-кода Сертифіката здійснюється доступ до інформаційної сторінки абітурієнта, на якій з 28 квітня розміщені запрошення-перепустки в пункти проведення ЗНО-2017. Зазначимо, що запрошення-перепустку потрібно роздрукувати самостійно, поштою запрошення надсилатись не буде.

Які документи потрібно взяти до пункту проведення ЗНО?

Варто завчасно підготувати всі необхідні документи, а саме:
1) Сертифікат ЗНО-2017 (оригінал) ;

2) оригінал документу ( копія прийматись не буде), за яким проводилась реєстрація;

3) запрошення-перепустка, де вказано дати проведення тестування та адреси пунктів проведення ЗНО.

Якщо Ви не отримали Сертифікат ЗНО-2017, то зверніться до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Там зберігаються Сертифікати учасників ЗНО-2017, які не вказали поштової адреси і повернулись з поштових відділень як такі, що не забрані.

Що робити, якщо загубили Сертифікат учасника ЗНО-2017?

Необхідно завчасно, до проведення ЗНО, звернутись в ЛРЦОЯО із заявою щодо втрати документа, для виготовлення дублікату, оскільки без сертифікату до здачі оцінювання Вас не допустять. Те саме стосується і випадку, якщо відбулись зміни у документах ( наприклад зміна прізвища), тоді також необхідно звернутись до ЛРЦОЯО.

Що робити, якщо загубили паспорт?

Мусите звернутись у поліцію із заявою про втрату паспорту. Працівники поліції повинні видати Вам довідку про те, що Ви звертались до них із втратою паспорту. І Ви з цією довідкою приходите в пункт здачі. Бували випадки, коли крали сумочку з усіма документами, коли абітурієнт якраз їхав на тестування, в таких випадках ми розбиратимемось окремо, оскільки це нестандартна ситуація.

Якщо абітурієнт на час здачі тестування не може бути присутнім?

Для тих, хто в силу поважних причин (чи то хвороба, чи то перелам руки, участь в міжнародних змаганнях, олімпіадах, про які дізнались в квітні-травні) не зможуть здавати ЗНО. Вони матимуть право взяти участь в додатковій сесії. Але в такому випадку потрібно принести медичну довідку, оригінал тих документів, які засвідчують участь в змаганнях та олімпіадах.

А якщо абітурієнт буде не згідний з результатами ЗНО?

Він зможе подати апеляцію протягом п’яти днів з дня опублікування результатів. Але будьте готові до того, що результати можуть як підвищити, так і занизити. Цю роботу перевірятимуть три вчителі, які кожну роботу підписують.

Що робити, якщо безпосередньо під час здачі ЗНО стало погано?

У кожному пункті здачі чергуватиме лікар та медсестра, до яких можна буде звернутись за допомогою. В разі відповідних документів, які підтверджують стан абітурієнта, можна буде здати ЗНО на додатковій сесії.

Що робити, якщо абітурієнт таки запізнився на ЗНО?

Наголошуємо, що абітурієнтів пропускатимуть з 10:15 до 10:50. Після цього часу нікого впускати не будуть. В такому випадку він буде змушений здавати ЗНО на додатковій сесії.

Чи буде організований доїзд для випускників районів області?

У нас є організоване довезення з районів. Ми цим питанням займаємось, попереджені всі відповідні служби, щоб це все було врегульовано. Ми врегулювали також питання доїзду тих випускників, які здаватимуть хімію та фізику, бо ці предмети здаватимуть лише у Львові.  Ми поселимо їх у львівськи інтернати, де вони зможуть переночувати.

Цього року також будуть обшукувати з металошукачем?

Так. Перевірятимуть на робочому місці на відсутність заборонених речей. Всі приходять з телефонами, тому в кожній аудиторії буде стіл для особистих речей, куди потрібно буде здати речі. Цього року ми навіть будемо забирати механічні годинники, тому що це вже маленький комп’ютер.  
Коли буде додаткова сесія?
Додаткова сесія відбуватиметься з 3 до 12 липня 2017 року.

Підготувала Марта Мартинюк.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
328