Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Як Садовий коментує катастрофічну ситуацію із сміттям у місті сьогодні: відео

Як Садовий коментує катастрофічну ситуацію із сміттям у місті сьогодні: відео

12.05.2017, 22:09

Незважаючи на те, що 21 квітня було підписано Меморандум з представниками ЛОДА, Львівської облради та містами Львівщини про довгострокову співпрацю щодо прийняття ТПВ зі Львова, станом на сьогодні  співпрацюють зі Львовом частково міста Буськ, Новояворівськ, Червоноград.

Інші ж міста, які підписали меморандум, наразі ТПВ не приймають. Багато майданчиків у Львові досі переповнені.

Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, уже в понеділок у міськраді планують скликати засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"На жаль, ситуація з вивезенням сміття після підписання меморандуму про зняття блокади зі Львова, не надто змінилась. Інколи підписи на документах та публічні обіцянки для українських чиновників не означають нічого. З часу підписання меморандуму лише три полігони в області відкрили нам доступ, і то в дуже незначному об’ємі. На сьогодні майже половина сміттєвих майданчиків міста є переповненими і ситуація продовжує загострюватись. Протягом останніх днів я мав розмови з віце-прем’єр-міністрами Кістіоном та Зубком, які пообіцяли розблокувати виконання меморандуму. Я змушений в понеділок вкотре скликати комісію з надзвичайних ситуацій.

Паралельно ми працюємо з французькими експертами над проектами будівництва нового сміттєпереробного заводу та рекультивації полігону в Грибовичах. Наступного тижня наші французькі колеги оприлюднять стан виконання робіт по двох напрямках», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий у своєму відеозверненні.

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
362