Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → У Львові капітально відремонтували подвір’я Вірменського собору

У Львові капітально відремонтували подвір’я Вірменського собору

12.05.2017, 21:31

На подвір’ї Вірменського собору завершили капітальний ремонт, який розпочався тут ще у 2015 році.

Про це сьогодні повідомили у прес-службі Львівської міськради. 

"Якщо б подивитися на фото Вірменського дворика дворічної давності, то тут був асфальт і тут був паркінг, - розповідає начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко. Також на місці, де ми стоїмо, є пивниця. Була небезпека, що машини проваляться у пивниці, куди ще й затікала вода через погану каналізацію".

За словами Онищенко, потрібно було замінити каналізаційний колектор, який проходить від дзвіниці і до вулиці Лесі Українки. Однак, сюди дуже складно було заїхати техніці, яка могла б це зробити. Тому вони використовували мінітрактори і цей колектор вдалося замінити.

"Ці роботи тривали один сезон. Потім земля мусіла встоятися і вже з наступного року приступили до мощення дворика бруківкою, де був асфальт. Під асфальтом було виявлено плити. Це фрагменти надгробних плит, які були не звідси, а очевидно привезені. Ці плити ми відклали. Вони зараз зберігаються на подвір’ї Вірменської церкви.Також у підвалах проведена реставрація, гідроізоляція, накриття. Зараз ці підвали можна використовувати, вхід туди тільки із дзвіниці", - зазначила Лілія Онищенко.

Заміну загальносплавної каналізації та водопроводу у подвір'ї Вірменського Собору виконано за кошти міського бюджету м. Львова на суму 563,577 тис. грн. Виконавець робіт – ТзОВ «Західпласт». Роботи по замощенню подвір’я плитами з доповненням бруківки виконувало приватне підприємство «Архітектурна майстерня «Ренесанс», а освітлення Вірменського провулку (подвір’я) виконано ТзОВ «Ліхт Форум».

Також за кошти міського бюджету виконано роботи з впорядкування території подвір’я Вірменського Собору з колоною Св. Христофора на суму 340,229 тис. грн.

Над реставрацією колони Св. Христофора, яка є домінантою дворику, протягом 2015-2016 рр. працювала група реставраторів під керівництвом Анджея Казберука. Роботи фінансувало Міністерство культури Польщі.

Більше подробиць у відеосюжеті:

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
326