Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → У Голлівуді відмовилися від страйку вперше за десять років

У Голлівуді відмовилися від страйку вперше за десять років

02.05.2017, 23:52
Голлівудські сценаристи і представники кіностудій в ніч на вівторок змогли домовитися про скасування страйку через низькі, на думку письменників, відрахування з фільмів. Останній великий страйк сценаристів проводився в Голлівуді десять років тому і тривав 100 днів.
"Радий повідомити - ми уклали угоду. Це не все, на що ми заслуговуємо, але все-таки великий успіх, який допоможе багатьом письменникам. Єдність зробила це можливим", - повідомив сценарист Біллі Рей, який представляє гільдію сценаристів, в своєму Twitter.
Умови угоди не розголошуються.

Останній великий страйк сценаристів проводився в 2007-2008 роках. Тоді акція тривала 100 днів. Телеканали були змушені повторювати випуски телешоу. За даними Інституту Майкла Милкена, страйк коштував економіці Каліфорнії в 2,1 млрд доларів.

Зараз угода стала результатом тривалих переговорів між гільдією сценаристів і альянсом кіно- і телевиробників, який представляє великі голлівудські студії.

Гільдія сценаристів вимагала значно збільшити фінансування і надати додаткові гарантії для членів профспілки.

В об'єднанні стверджують, що члени організації за останні три роки втратили близько 23% доходів на тлі великих прибутків кінокомпаній. У разі невиконання своїх вимог члени гільдії, в якій перебувають 9000 осіб, обіцяли 2 травня розпочати страйк.

Якби кіно- і телепродюсерам не вдалося домовитися зі сценаристами, страйк в першу чергу відбився на вечірніх ток-шоу, для яких злободенні жарти придумують команди письменників.

Слідом за цим постраждали б денні телесеріали, але більшість запланованих на найближчі два-три місяці телевізійних комедій драматичних тв-шоу вже написані і зняті, кажуть продюсери.

Раніше в результаті страйку сценаристів була скасована урочиста церемонія вручення Золотих глобусів, в результаті чого економіка Лос-Анджелеса позбулася близько $80 млн.
 

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
332