Політика » Стали відомі точні причини трагедії на шахті "Степова"


23:09 от admin

Сьогодні, 12-го квітня,  під час звіту на засіданні уряду  віце-прем'єр України, голова урядової комісії розслідування причин вибуху на шахті «Степова» Геннадій Зубко розповів про справжні причини трагедії на шахті.

Про це повідомляє 032.ua з посиланням на сайт "Інтерфакс Україна". 

Так, за словами Зубко, причиною вибуху на шахті "Степова" стали порушення в роботі систем провітрювання, безпеки УТАС і УГК (уніфікованої телекомунікаційної системи диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами) і порушення в питаннях охорони праці.

"Недостатнє провітрювання втричі менше норми стало передумовою вибуху. Кабельна продукція не відповідає вимогам. Не спрацювали системи УТАС і УГК, які давали збої понад двадцять разів з 20 лютого по 2 березня. Питання охорони праці було порушено", - сказав Зубко.

Нагадаємо, що 2-го березня близько 13:00 на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля" стався вибух. Внаслідок цього 8 гірників отримали смертельні поранення, більше 20 шахтарів отримали травми різного ступеня важкості. 

Додамо, що раніше трагедію на шахті пов’язували з неправильною роботою систем "УТАС" та "КАГІ", що мають попереджати про перевищення рівня метану у шахті та відповідно попереджати операторів та здійснювати відклчення електроенергії для запобігання аварії.

"032.ua"