Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → "Відновлювальні роботи на шахті не відбуваються", - Михайло Волинець про ситуацію на шахті "Степова"

"Відновлювальні роботи на шахті не відбуваються", - Михайло Волинець про ситуацію на шахті "Степова"

05.03.2017, 22:10

Станом на сьогодні, 5-го березня, на шахті "Степова", де 2-го березня внаслідок вибуху загинули 8 гірників, досі не розпочалися відновлювальні роботи, а місце аварії експерти навіть не оглянули.

Про це у коментарі кореспонденту 032.ua розповів голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. 

"Пожежі на шахті не було. Можна було швидко провести експертні роботи і приступити до відновлювання шахти. Вона опорна у Львівсько-Волинському басейні. Шахта дає великі запаси. Якщо цього досі не зроблено, виникає питання, що це якась диверсія. В той час, коли блокують на Сході, на Заході знищують шахти. "Волиньвугілля" тиждень тому оголосили банкрутом через суд, а на семи підприємствах, які належать "Львіввугіллю", станом на сьогоднішній день не розблоковані рахунки. Гроші, які лежать на рахунках в банку, не виплачуються у вигляді зарплати. І пройшло вже 4 доби після аварії. Немає навіть чим допомогти родичам загиблих гірників, вони збирали гроші на похорони в інших місцях", - розповів Волинець.

Нагадаємо, що у четвер, 2-го березня, на шахті ДП "Львіввугілля" Степова" стався вибух газометану та обвал гірської породи. Внаслідок трагедії загинули 8 гірників, більше 20 опинилися на лікарняних ліжка. Цоого ж дня Львівщину відвідав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який пообіцяв створити державну комісію для розслідування причин трагедії на шахті "Степова".

Читайте також на нашому сайті: на Львівщині попрощалися з гірниками, які загинули внаслідок вибуху метану на шахті "Степова" (ВІДЕО).

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
400