Політика » Неподалік від місця, де було скоєно замах на львівського бізнесмена знайшли два саморобні вибухові пристрої


23:08 от admin
13 вересня, працівники поліції знайшли два саморобні вибухові пристрої.
Знахідку виявили поблизу села Старе Село у Пустомитівському районі в ході розслідування. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області. 
За словами заступника начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Руслана Домніцака, пристрої уже вилучили і скерували на експертизу. 
« Зараз перевіряється чи могли вони бути виготовлені для замаху на львівського бізнесмена», - каже Руслан Домніцак. 
Нагадаємо, що у понеділок, 29 серпня, приблизно о 10:30 на автодорозі біля населеного пункту Старе Село, що у Пустомитівському районі Львівської області невідомі підірвали позашляховик "Мерседес" , а згодом і обстріляли його . Внаслідок інциденту загинуло троє чоловіків, ще одна людина опинилась у лікарні. 
Автомобіль  належав ВАТ "Львівський холодокомбінат"
За версією поліції, автомобіль підірвали через боротьбу за сфери кримінального впливу між організованими злочинними угрупуваннями.
Бізнесмен, який їхав в іншому автомобілі позаду - не постраждав. 
Як попередньо встановили правоохоронці, вибуховий пристрій був закладений під дорожнє покриття і приведений в дію дистанційно, після чого авто було обстріляно з автоматичної зброї.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за п.1 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.
 

"032.ua"