Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаПолітика → Уже скоро у поліклініках Львова можна очікувати вакцини для профілактичних щеплень

Уже скоро у поліклініках Львова можна очікувати вакцини для профілактичних щеплень

12.02.2016, 22:00

У МОЗ запевняють, що у першому кварталі цього року уже будуть конкретні поставки.

Про це повідомляє кореспондент 032.ua.

За словами першого заступника міністра охорони здоров'я Олександри Павленко міністерство охорони здоров'я дуже серйозно змінило процедуру закупівлі і саме тому відбулась затримка вакцин.

Посадовець запевнила, що до кінця першого кварталу цього року уже будуть поставки у райони

“Ми могли в 2015 році закуповувати так, як це відбувалось до цього. В результаті ми би були заручниками схем, згідно з якими відбувались процедури закупівель у країні. Втім, на виконання нового закону ми передали закупівлі в частині вакцин до фонду ЮНІСЕФ, до міжнародних організацій, які зараз є тими руками, що закуповують для України. Україна відповідно лише передає кошти і очікує на поставки”, - розповіла перший заступник міністра охорони здоров'я.

Вона також зазначила, що згідно із виконанням відповідних процедур міністерство охорони здоров'я витратило багато часу і тому очікування людей не були виправдані.

Посадовець запевнила, що до кінця першого кварталу цього року уже будуть поставки у райони. Частина деяких вакцин уже закуплена, а щодо певної частини ще йдуть перемовини. Вона також додала, що вакцини від дифтерії, кору, правець та паротит можна спокійно очікувати найближчим часом.

Читайте також на нашому сайті: через грип у Львівській області продовжили третій етап щеплення від поліомієліту

"032.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
271