Новини » Походження класичних салатів: хто придумав "Цезар"?


02:33 от admin
Салати давно зайняли чільне місце на нашому столі. Ця страва у будь-якому вигляді є на нашому столі і в будні, і на інші свята. А чи задумувались Ви коли-небудь про історію створення того чи того салату?

Чи додавати оливки в грецький салат?

Наприклад, давно усім знайомий грецький салат - простий у приготуванні, але з цікавою історією. Найпоширеніша версія - цей салат створений зовсім випадково селянином у Греції. Через те він і має таку назву - “грецький”. Зараз цей салат вважається святковим, але раніше це була основна страва в раціоні грецького селянина.

У склад салату входить сир фета, огірки, помідори, оливкова олія, солодкий перець. Маслини в Греції до цієї страви не додають. Також подейкують, що це основний промовистий символ Греції був створений спеціально для туристів. Місцеві жителі бажали нагодувати своїх гостей чимось смачним. Тому змішали в одній страві основні інгредієнти, характерні для грецького краю.

"Цезар" створений в Мексиці?

Ще один не менш відомий, улюблений всіма та легкий в приготуванні салат - “Цезар”. Дивним є те, що зазвичай усі легендарні страви створювались шляхом змішування випадкових інгредієнтів. Так сталось і з “Цезарем” - він був створений італійцем Цезарем на території Мексики. Чоловік зміксував у одній тарілці яйця, сир, підсушений хліб, листя салату ромен, додав заправку з оливкової олії, вустерського соусу та лимонного соку. Курка, анчоуси та креветки почали додавати в страву дещо пізніше.

Американцям полюбилося таке смакове рішення. Зовсім скоро “Цезар” став популярним і визнаним у всьому світі. Страва щоразу видозмінюється - додаються нові інгредієнти. Салати від De Luxe доставки різноманітні, і тут Ви можете обрати той “Цезар”, який до вподоби. Наші кухарі приготують для вас цей салат або з куркою, або з лососем. Мерщій обирайте свій смак!

Салат для бідняків з Ніцци

Іще один цікавий салат - “Нісуаз”. Страва родом з Ніцци, історія створення та сама - рецепт був створений малозабезпеченими жителями цього міста. У тарілці поєднали стиглі помідори, яйця, анчоуси та оливки і заправили оливковою олією зі спеціями та приправами. Достовірного класичного рецепту “Нісуазу” немає. Зате є мільйони рецептів, де цю страву видозмінено і додано або забрано певні інгредієнти.

Як обрати?

За цим посиланням ви зможете обрати ту страву, яку забажаєте. Гарніри, салати, перші страви, другі страви, гарячі та холодні закуски, закуски до пива, страви з м’яса - це далеко не весь асортимент страв, який можна переглянути на нашому сайті. Оберіть для себе те, чого зараз бажає Ваша душа!