Новини » Чи варто утеплювати будинок пінопластом


03:24 от admin
Кожен з нас знає, що таке спінений полістирол або, якщо простіше, пінопласт. Його використовують в якості пакування товарів техніки, а також для харчової та медичної тари. Втім про головну.область застосування пінопласту багато хто може навіть не й здогадуватись. Це будівництво, а саме утеплення осель. Як будматеріал він справді став практично незамінним. Пропонуємо ознайомитись з перевагами та недоліками такого варіанту теплоізоляції від konstruktiv.kiev.ua. Почати тут краще з ваги. Тут пінопласт на порядок випереджає усіх конкурентів і навіть дає їм фору. Лише завдяки неймовірній легкості його обирають у більшості галузей. Гранули до 5 мм, з яких складається пінопласт, майже невагомі, а тому стандартна його щільність не перевищує 15-30 кг на 1м³. Відповідною є і маса матеріалу. Звичайно, що кубічний метр цегли, бетону чи деревини важать значно більше. Внаслідок цього монтаж та кріплення пінопласту не викликають особливих проблем. В той же час зворотною стороною медалі вважається чутливість до поривів вітру. Працювати з пінопластом на підйомному крані доволі важко, адже падає точність посадки.

Далі варто згадати про товщину. Пінопласт дуже тонкий, що важливо при утепленні. Це дозволяє економити місце в квартирі і ставити кілька шарів матеріалу.

Не можна не відзначити багатофункціональність пінопласту. Він підходить для дахів, звичайних і несучих стін, а також підлоги. Ба більше, зараз все частіше пінопластовими кульками заповнюють сходи, де всі звикли до низької температури. Класичним при цьому є утеплення об'єкту листами. Пінопласт довговічний, забезпечуючи гарантію в понад 25 років. А ціна - найдоступніша на ринку. Саме хороше співвідношення вартості до якості є причиною масового використання пінопласту у промисловості. А працювати з ним легко і просто - він ріжеться пилкою або ножем.

В пінопласті не розвиваються різні мікроорганізми та грибки, втім сам він руйнується від багатьох технічних рідин. До мінусів також потрібно віднести легкозаймистість. Навіть зі спеціальними домішками пінопласт горить, а звичайна пластина спалахує навіть від іскри за долі секунди.

Пінопласт хоч і в незначній кількості, але виділяє шкідливі речовини. Тому для внутрішнього утеплення жилих кімнат його брати не рекомендують. Також обидва типи будівельного пінопласту вбирають вологу, що унеможливлює його використання в підвальних приміщеннях.

Як підсумок, до вибору пінопласту в якості утеплення потрібно віднестись з усією серйозністю. Користуючись його плюсами, не забувайте усунути й недоліки.