Новини » Канадський підліток виявив систему в розташуванні міст майя


15:51 от storozhykimg
Історики і археологи, які вивчають цивілізацію майя, в найближчі роки зможуть серйозно поповнити свої знання. Як повідомляє газета ABC, завдяки відкриттю, зробленому 15-річним підлітком з Канади, у них з'явилася можливість відшукати раніше невідоме місто, побудоване цим племенем тисячі років тому.

zagublen-msta-svtu-foto_644.jpeg (32.71 Kb) Вільям Гадурі виявився першим, хто виявив закономірність в розташуванні міст майя. До нього жоден учений не помітив зв'язку між їх розташування і сузір'ями, зображеними в кодексах майя (до теперішнього часу збереглися лише три документи, вони зберігаються в Дрездені, Парижі та Мадриді).

"Я не розумів, чому майя будували свої міста далеко від річок, на безплідних землях і в горах Повинна бути якась причина.", - Розповів сам Гадурі. Підліток звернув увагу, що зірки відповідають 117 містам, і чим яскравіше зірка, тим важливіше було місто. Але одного з них не вистачало.

Згідно теорії Гадурі, 118-й населений пункт мав розташовуватися в важкодоступному місці на півострові Юкатан в Мексиці. Дослідження, проведені декількома міжнародними космічними агентствами, показали, що там дійсно існує піраміда і ще близько 30 будівель. На супутникових знімках видно прямокутні та квадратні форми, які не можуть мати природного походження.

Поки ніхто не наважився вирушити на місце на пошуки міста, подібна експедиція буде коштувати дуже дорого. Проте археологи вже пообіцяли Гадурі взяти його з собою.