Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаКультура → У Парижі розпочався Тиждень високої моди

У Парижі розпочався Тиждень високої моди

07.07.2014, 17:51
Експерти в галузі моди відзначають особливу роль паризького форуму. Справа в тому, що, дотримуючись віянь глобалізації та масового ринку, модні марки стали все частіше представляти колекції готового одягу "прет-а-порте".

Дивіться фото: У Парижі розпочався Тиждень високої моди


Однак, на відміну від Нью-Йорка, Лондона, Мілана та інших міст, Париж «тримає марку» і залишається цитаделлю від кутюр, Високої моди - ексклюзивних убрань, які дизайнери продають всього кілька в рік, повідомляє RFI.

Паризький Тиждень моди залишається "закритим клубом", куди вхожі лише обрані. Він завжди закриває сезон і вважається найавторитетнішим у fashion-індустрії.

Дивіться фото: У Парижі розпочався Тиждень високої моди


Від кутюр - зовсім особлива область моди, з дуже суворими критеріями відбору. Моделі сукні повинні бути задумані постійним художником модного дому та пошиті в його власних ательє, в яких має працювати не менше 20 майстрів.

На кожну сукню, яке буде представлено на паризьких подіумах в найближчі п'ять днів, пішли десятки або навіть сотні годин копіткої роботи. Вартість нарядів може досягати десятків тисяч євро. Ці сукні навряд чи можна буде побачити на вулиці навіть у Парижі, проте, напевно, деякі з них виявляться на найкращих актрисах сучасності під час прогулянки червоними доріжками в Голлівуді й Каннах.

Основними споживачами даних шедеврів мистецтва в останні роки, крім зірок Голлівуду, стали представники Азії, Близького Сходу та Росії.

Цього року у Тижні моди в Парижі візьмуть участь, як відомі будинки, такі як Chanel, Christian Dior, Valentino, Jean-Paul Gaulthier та інші лідери модної індустрії.
Приєднуйтеся до спільноти Корреспондент Lifestyle&Fashion на Facebook та групи Корреспондент Lifestyle&Fashion вКонтакте
 

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
225