Господарка » Батальйону внутрішніх військ МВС Росії в місті Ялті вручать Бойовий прапор


09:56 от admin
Урочиста церемонія вручення Бойового прапора батальйону внутрішніх військ МВС Росії в місті Ялті проходитиме 6 червня, починаючи з 11 години, на площі імені Леніна.
Вручення Бойового прапора - не тільки знакова історична сторінка в діяльності військової частини, а й символ її готовності виконати будь-які завдання, покладені на захисників Вітчизни.
У заході візьмуть участь близько 400 осіб.
Згідно Додатку № 3 до Статуту внутрішньої служби Збройних Сил Російської Федерації Бойовий прапор військової частини вручається з'єднанням, військовим частинам, а також військовим освітнім установам професійної освіти і їх відокремленим структурним підрозділам (філіям), перелік яких визначається керівником відповідного федерального органу виконавчої влади, в якому передбачена військова служба.
Бойовий прапор військової частини, вручається військовій частині, є офіційним символом і військової реліквією військової частини, уособлює її честь, доблесть, славу і бойові традиції, вказує на призначення військової частини та її приналежність до Збройних Сил Російської Федерації, інших військ, військових формувань і органів.
Бойовий прапор вручається військовій частині в урочистій обстановці від імені Президента Російської Федерації представником відповідного федерального органу виконавчої влади, в якому передбачена військова служба.
При врученні військової частини Бойового прапора їй видається Грамота Президента Російської Федерації до Бойового прапора.
Напередодні дня, призначеного для вручення Бойового прапора, у військовій частині проводиться церемонія кріплення (прибивання) полотнища до древка.
День, в який проводиться ритуал вручення Бойового прапора, є неробочим днем ??для даної військової частини і проводиться як святковий день.
Історична довідка
Внутрішні війська, покликані бути на сторожі внутрішньої тиші і спокою в Росії, були утворені указом імператора Олександра I в березні 1811 і називалися Внутрішньої вартою. Нині війська беруть участь у боротьбі з тероризмом, охороняють громадський порядок, забезпечують громадську безпеку, охороняють важливі державні об'єкти та спеціальні вантажі.
Вперше військова частина внутрішніх військ у місті Ялта з'явилася 5 жовтня 1996. Нею стала сформована тоді наказом міністра внутрішніх справ України військова частина 3058. Її першим командиром став майор Володимир Кондратьєв.
Особовий склад військової частини внутрішніх військ, що з'явилася на початку 1996 року, крім щоденної служби з охорони громадського порядку на вулицях міст Ялти, Алупки , селища Гаспра багаторазово притягувався для участі в різних спеціальних і цільових операціях, для забезпечення безпеки вищих посадових осіб держав - учасниць міжнародних зустрічей та конференцій, для забезпечення громадської безпеки під час проведення масових спортивних, дозвіллєвих та суспільно-політичних заходів в Ялті і інших містах Криму . Завдяки пильності, чітким і рішучим діям військових нарядів батальйону, по гарячих слідах було розкрито сотні кримінальних злочинів, відвернені тисячі адміністративних правопорушень. Крім цього, військовослужбовці військової частини завжди самовіддано і оперативно приходили на допомогу цивільному населенню міста під час різних надзвичайних подій.
У грудні 2013 - лютому 2014 років військова частина в повному складі забезпечувала охорону державних установ у столиці України під час масових заворушень у місті Києві. При цьому військовослужбовці батальйону проявили мужність, стійкість та високий професіоналізм. Незважаючи на потужний психологічний тиск і фізичну агресію з боку радикально налаштованих і збройних груп населення, особовий склад частини з честю виконав усі поставлені завдання і благополучно повернувся до Криму.
8 квітня 2014 наказом Міністра внутрішніх справ на базі військової частини 3058 була утворена військова частина 6919 Північно-Кавказького регіонального командування внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ Російської Федерації. Першим командиром військової частини став підполковник Андрій Ковтун. Головним завданням нової військової частини стала, насамперед, охорона громадського порядку та забезпечення громадської безпеки на вулицях кримських міст південного берега.
На початку травня 2014 відбувся ритуал приведення особового складу сформованої військової частини до Військової присяги. З 1 липня 2014 військові наряди батальйону приступили до несення патрульно-постової служби на встановлених маршрутах патрулювання.
2-10 квітня 2015 особовий склад частини взяв безпосередню участь у масштабних оперативно-стратегічних навчаннях внутрішніх військ МВС Росії «Заслін-2015» , в яких були задіяні військовослужбовці чотирьох регіональних командувань, окремої дивізії оперативного призначення ім. Дзержинського, чотирьох військових інститутів внутрішніх військ, а також співробітники взаємодіючих силових структур. Навчання проходили під керівництвом першого заступника міністра внутрішніх справ - головнокомандувача внутрішніми військами МВС Росії генерал-полковника Віктора Золотова.
Нині військовослужбовці військової частини 6919 продовжують слідувати заповітам старших поколінь воїнів правопорядку. Вони примножують славні бойові традиції внутрішніх військ Росії, які відзначили в березні 204-у річницю з дня свого утворення. Військ, що пройшли перше бойове хрещення під час Вітчизняної війни 1812 року, які брали активну участь у жорстоких боях Великої Вітчизняної війни, які є сьогодні надійним гарантом миру і стабільності на Північному Кавказі, щоденно оберігають спокій і безпеку всіх росіян.

"0654.com.ua"