Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі активно борються із небезпечною рослиною

У Тернополі активно борються із небезпечною рослиною

08.06.2017, 21:03
В місті ліквідовують борщівник Сосновського. Це рослина з високими стеблами й китицями білих квітів завдає чималої шкоди при контакті зі шкірою людини - утворюються опіки, іноді аж до кісток.

Начальник управління ЖКГ Олег Соколовський розповів “Добі”, що в цьому році для ліквідації рослин найняли спеціальну фірму. Обійдеться боротьба з отруйною рослинністю у 200 тисяч гривень.

Минулого року винищувати борщівник почали пізніше, тому прибрали лише великі рослини, а цьогоріч мають знищити увесь борщівник ще в зародку в кожному парку та на подвір’ях Тернополя.

Є й проблеми у цій благородній справі - люди не завжди дозволяють заходити на приватні ділянки. В таких випадках працівники звертаються до муніципальної поліції.

Борщівник небезпечний тоді, коли цвіте. Його соки залишають опіки навіть при легкому контакті, а при сильному чи довготривалому - можуть роз’їсти шкіру до кісток.

Тож комунальники попереджають: побачили борщівник - зрізайте, доки ще малий. А також можна попросити, щоб отруйну рослину прибрали, зателефонувавши на довідку міської ради 1580.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
346