Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Як сьогодні в Тернополі проходила сесія міської ради?

Як сьогодні в Тернополі проходила сесія міської ради?

02.06.2017, 23:57
Поліцейські блокпости, вівчарки, вибухотехніки, кворум притягнутий за вуха, бійки, газові балончики, ножі… - це та багато іншого було на сесії XV сесії Тернопіьскої міської ради, яка відбулася у п’ятницю, 2 червня.
Вже до початку сесії було зрозуміло, що сесія може не відбутися. Оскільки вже втретє свободівці перекрили вхід у приміщення мерії. Свободівці вже традиційно вигукували затерті фрази “зрадник депутат склади мандат”. Диригентами шоу були ті ж депутати, що й минулого разу: Володимир Стаюра, Олег Сиротюк та Олександр Башта. Разом з ними були багато свободівців-гостролелів, які приїхали з інших областей. На запитання журналістів, для чого у Тернопіль привезли чужих, Олег Сиротюк відповів, що вони українці і на своїй землі, пише 20 хвилин.
Однак не дивлячись на блокаду ради, рівно у 10:00 депутати в залі розпочали реєстрацію. І вже за 10 хвилин було 22 депутати - мінімальна норма кворуму (в тому числі з міським головою Сергієм Надалом - прим. ред.). Серед них "свободівці", представники "народного контролю", деякі депутати "Радикальної партії", "екс-бютівці". В залі не було депутатів від "Блоку Петра Порошенка" і "Об'єднання самопоміч".
Кількість депутатів в сесійній залі коливалася від 15 до 23. Тому під час сесії оголошували кілька перерв. Натягнутий за вуха кворум часто дає збій, система ради фіксує то 21 то 23 депутати, інколи 17 і 15 чоловік.
Після того як депутати прийняли декілька проектів. Десь за пів години роботи ради депутату Зіню стало погано. Відповідно кворкм знову не стало. І міський голова оголошує перерву, яка затягується на 15-20 хв. Тим часом до депутата Зіня прибувають медики які обстежують депутата. Весь процес курує нардеп Головко, який весь час бігає то до депутата то в сесійну залу до міського голови. Однак пану Зіню краще не стає, і він залишає приміщення ради. Однак як розповідають очевидці, його в холі намагається безуспішно затримати і повернути в зал нардеп Головко. Після короткої розмови головко сказав Зіню, що той зриває сесію ради.
Також у залу ради був "притягнути" нардепом Головком депутат Роман Торожнюк, який під наглядом нардепа натиска на кнопки системи "Рада". Однак, депутат Торожнюк в залі ради довго не затримався. За декілька хвилин на заміну депутату Зіню прибуває інший депутат - Наталія Паньків. Кворум знову є - сесія вкорте розпочала роботу.
Однак музика грала не довго. Як розповідають очевидці, до депутата Паньків поступає дзвінок і вона миттєво виходить з зали засідання. Після чого міський голова оголошує перерву і в залі залишається усього 17 депутатів. Голова фракції Політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» Володимир Бліхар та Політичної партії «Громадянська позиція» Петро Ландяк підходять до міського голови і щось обговорюють. Після недовгих перемовин, Сергій Надал розпускає сесію на не визначенний термін.
Загалом, за цей час міська рада Тернополя ухвалила ряд рішень. Зокрема депутати внесли зміни у програму фізичної культури та спорту. Були ухвалені зміни до бюджету, виділені кошти на дитячі садочки. Прийнято рішення про фінансування водної арени, затверджена програма Турбота. Також розглянули господарські питання. Та на "останок" було прийнято звернення до Президента та Верховної Ради про заборону продажу землі та звернення про ринок електроенергії щодо недопущення підвищення цін.


"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
313