Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі активізувалась група злодіїв

У Тернополі активізувалась група злодіїв

27.05.2017, 15:07

Майже щодня до правоохоронців Тернопільського відділу поліції надходять звернення від місцевих мешканців. Всі заявники потерпають від рук автозлодіїв. Люди залишають цінності в салонах транспортних засобів, а повертаючись виявляють їх відсутність.

Як показує практика зловмисники працюють групами - по двоє, троє. Період доби обирають різний: з 5 до 6 години ранку біля будинків, коли мешканці багатоповерхівок міцно сплять, з 19 до 22 години вечора - біля магазинів та супермаркетів та інші. Час, за який може статися крадіжка невеликий та методи у крадіїв різні.

За способом скоєння крадіжки з автомобілів можна поділити на чотири види:

 - шляхом розбиття скла - як у денний, так і у нічний період;

 - шляхом відволікання уваги водія - один запитує, як проїхати, інший краде;

 - третій вид - шляхом сканування автомобіля;

 - четвертий - скориставшись неуважністю потерпілого або його недбалістю до своїх цінних речей.

Як правило, в більшості випадків всі злочини трапляються: в центрі міста, світлу пору доби, потерпають від рук і власники різних автомобілів. Головне, щоб злочинці побачили в салоні сумку, магнітолу або ноутбук. А взагалі, їх увагу привертає будь-яке майно, яке знаходиться на видному місці.

Одним з нових і вже достатньо розповсюджених методів викрадання речей не тільки з салону автівки, а й з багажника є сканування сигналізації.

Відбувається це зазвичай серед білого дня. Власник машини зачиняє її за допомогою електронної сигналізації та йде у своїх справах. Зловмисник за допомогою спеціального приладу – автограбера – сканує сигнал та відчиняє машину, посилаючи «підробку». Оскільки все відбувається вдень і в людному місці, перехожі не звертають на це увагу. Спільник злодія стежить за тим, щоб власник відійшов подалі і був чимось зайнятий. У цей час людина з грабером за декілька хвилин забирає з автівки все цінне і йде. Повернувшись до авто ви не зрозумієте, що в салоні побувала стороння особа, яка прихопила з собою ваше майно.

Пам’ятайте, аби вберегти себе від рук зловмисників забирайте все цінне з собою.

Якщо ж ви стали жертвою чергового крадія, телефонуйте на лінію «102».

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
190