Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → До уваги тернополян: які зміни відбудуться у медичній реформі з 1 липня

До уваги тернополян: які зміни відбудуться у медичній реформі з 1 липня

18.05.2017, 20:31

Тернополяни мають зареєструватись в поліклініці, а з 1 липня укласти угоду з лікарем. Виклик додому може бути платним. Хто за нього платитиме – поки невідомо. В бюджеті на кожного пацієнта вже заклали 210 грн на рік.  У двох лікарів одночасно обслуговуватись не можна.

Що зміниться для пацієнта:

1. Він матиме право вільно обрати лікаря й укласти з ним угоду.  У ній буде повний перелік того, що саме пацієнт отримає безкоштовно (послуги чи маніпуляції). МОЗ винесло на громадське обговорення проект Державного гарантованого пакету медичних послуг, які надаватимуть на первинному рівні меддопомоги. На кожну дорослу людину, за словами Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, ?поки що в бюджеті закладено в середньому 210 грн на рік, пише пише "20 хвилин".

2. Місце реєстрації пацієнта значення не матиме. Держава надає право громадянину їздити до обраного лікаря хоч у сусідній район.

3. Подвійного обслуговування вже не буде. Обслуговуватися одночасно у лікаря за місцем реєстрації і в медика за місцем проживання не буде змоги.  Електронний реєстр пацієнтів виключить таку можливість.

4. З 1 липня 2017 року почнуть укладати договори між пацієнтами та лікарями сімейної медицини.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
409