Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Вже цього літа на площі Міцкевича у Франківську облаштують дитячий майданчик. Проект

Вже цього літа на площі Міцкевича у Франківську облаштують дитячий майданчик. Проект

12.05.2017, 22:00

Проект реалізують за гроші міського бюджету та «Тайко Електронікс».

Як повідомив “Репортеру” директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, департамент візьме на себе освітлення, підключення світильників, кошториси, технічну документацію, – пише "Репортер"

«Тайко Електронікс» робитиме малі архітектурні форми. У скільки їм це обійдеться – не знаю. Ми вже уклали договір на 243 450 тисяч гривень» , – каже Смушак.

Відтак департамент провів допорогову закупівлю для капітального ремонту території поруч буд.№2 на площі Міцкевича з облаштуванням громадського простору для дітей в Івано-Франківську. У торгах взяла участь лише одна фірма – ТОВ Електрополюс-ІФ, з якою і уклали договір.

За умовами договору, роботи мають завершити до 1 липня 2017 року.

Для облаштування майданчика обрали проект архітекторів Світлани Мартинюк та Романа Ковальчука з Рівного. Він не потребує масштабних втручань в міський простір.

Архітектори зосередилися на ділянці транзитної зони між двома частинами скверу Адама Міцкевича. Щодня тут проходять тисячі людей, які затримуються в цьому просторі, тільки якщо грають вуличні музиканти. За проектом усі нові елементи розмістять так, щоб вони не перешкоджали руху пішоходів, але запропонували нові способи проводити тут час.

«Дослідження природи, як ніщо інше прискорює та стимулює процес розвитку мислення», – вважають архітектори. Тому елементи дружнього до дітей простору – штучні рельєфи, поєднані з ліхтарями та вуличними меблями.  Запропоновані конструкції нагадують кротові хатки або зелені острівці і мають вбудовані батути, тунелі, канатні доріжки та гумову поверхню, яка вбереже дітей від ударів та всотує воду.


"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
395