Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернополяни з нирковою недостатністю знову зможуть проходити життєво необхідну процедуру чищення крові

Тернополяни з нирковою недостатністю знову зможуть проходити життєво необхідну процедуру чищення крові

12.05.2017, 21:04
Наприкінці березня мешканці Тернопільщини із хронічною нирковою недостатністю пікетували чиновників, бо не могли проходити життєво необхідну процедуру чищення крові.

В Тернопільській області зареєстровано близько двох сотень людей хворих на ниркову недостатність. В березні їхнє життя було під загрозою: тендер на постачання витратних матеріалів для гемодіалізу затягнули.

Для людей це означало швидку смерть, адже лише 2 тижні без гемодіалізу – і починаються незворотні процеси в організмі. Зробити процедури за свій кошт для більшості хворих на ниркову недостатність жителів Тернопільщини неможливо, адже ціна однієї – від двох тисяч гривень.

Після численних заяв, прохань, звернень і погроз хворих та їхній сімей, процес тендеру таки «розморозили», пише БезТабу.
Згідно з інформації на ресурсі прозорих держзакупівель«Prozorro», Тернопільська університетська лікарня придбала витратних матеріалів на суму 41 530 200 гривень. Фірма-переможець, котра постачатиме препарати - ТОВ Еврика Медикал Фаундейшн.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
358