Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині вартість каструлі українського борщу найменша у Україні

На Тернопільщині вартість каструлі українського борщу найменша у Україні

11.05.2017, 21:32
Аналітики «Економічного дискусійного клубу» розрахували вартість каструлі українського борщу (без м’яса) об'ємом 3,5 – 4 л у різних містах України. Виявляється, в Тернопільській області таке задоволення обійдеться найдешевше.
- Ціни на борщ зросли з початку року на 13,14 грн (на 19,5%) і у квітні досягли позначки 80,69 грн, а борщу без м'яса – на 6,41 грн (на 39,6%), до 21,64 грн. Найдешевший набір картоплі і овочів для борщу (станом на початок травня) можливо купити в Тернопільській області – за 11,37 грн, найдорожчий – в Донецькій області – за 16,69 грн., - кажуть аналітики.
Експерти відзначають, що після святкових днів на основних ринках України спостерігається повернення тенденції до зниження цін на овочі – основними причинами є пожвавлення імпортних поставок окремих видів продукції і збільшення пропозиції ранніх овочів та овочів низької якості.
- Далі вартість овочів рости не буде. Уже пішов новий урожай, і цієї продукції буде все більше. Тому споживання овочів старого врожаю буде падати слідом за зниженням цін на ранні овочі. Основним фактором, що впливає на вартість овочів, є сезонність. Крім неї є ризик неврожаю, однак за станом на початок травня серйозних передумов для цього явища не було, – розповіли Тернополянам фахівці.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
389