Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Частина "Циганки" уже стала приватною власністю

Частина "Циганки" уже стала приватною власністю

05.05.2017, 11:44
Циганку» та набережну Ставу, які є популярним місцем відпочинку, останніми часами супроводжують скандали.
Спочатку активісти, котрі стежать за тендерними закупівлями, повідомили в 2016 році про те, що на реконструкції набережної місто переплатило біля 600 тисяч гривень, бо ж безпідставно обрали дорожчого виконавця. Ще й нова оказія — рік минув, а шмат простору залишили нереконструйованим. 20 хвилин з’ясовувала чому.
«Земля вже продана»
Про намір побудувати щось на “Циганці” наші журналісти писали ще декілька років тому. Невідомі навіть встановили там стовпці для огородження. Через протести громади та увагу журналістів стовпці демонтували, а намір полишили.
Цьогоріч відбулась грандіозна реконструкція під громадський простір. Тільки проблема в тому, що «шматочок» забули облагородити. На одній з комісій з питань ЖКГ прозвучало питання про те, чи довершать благоустрій. Відповідь посадовців міської ради «Ні». Аргументи «земля вже продана». Офіційно, наголошуємо, землю нікому не продавали.
20 хвилин поцікавилася в прес-служби міської ради «Чому під час реконструкції не облаштували частину “Циганки” (біля спостережної вежі)? Чи є намір продати ту ділянку?».
В міській раді відповіли: «Реконструкція пляжу «Циганка» виконана відповідно до проектно-кошторисної документації. Ділянка біля спостережної вежі перебуває у приватній власності».
Такі пояснення поставили ще більше запитань. Для розуміння розповімо, що відбувалося з землею.
Поділили на двоє
Отож рішенням сесії міськради №6/30/83 від 22.03.2013 року затверджено проект землеустрою та надання земельної ділянки площею 0,45 га комунальному підприємству “Об'єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя” в постійне користування для облаштування спортивного майданчика.
Цим же рішенням віднесли ділянку до земель рекреаційного призначення. Та в 2015 році рішенням 6/61/278, чомусь міська рада дала дозвіл на поділ ділянки. На скільки шматків та якою площею, в рішенні не вказано.
Як поділили, відображено на кадастровій карті. Утворилось дві ділянки площею 24,4 та 20,6 сотки. На тій, що менша, залишився необлаштований кавалок. Він і надалі в користуванні КП.
Тому, якщо пригадати пояснення мерії, вони не правдиві — ділянка не є приватною. Хіба, що під самою вежею, але її площа в десятки разів менша від ділянки. Та найбільше насторожує навіть не це, а цільове призначення. На ділянці, яку первинно відвели під спортивний майданчик та віднесли її до земель рекреаційного призначення, цільове призначення “для будівництва та обслуговування об'єктів рекреаційного призначення”.
Одна з неофіційних версій, які звучать в стінах міської ради: частина землі має відійти комусь з вищих ешалонів влади.


"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
583