Господарка » Прикарпатці вшанували героїв Холодного Яру. ФОТО


21:30 от admin

Делегація з теренів Гуцульщини м. Надвірна, селищ Делятина і Ясіня, сіл Заріччя, Гвозда і Чорного Потоку взяли участь у вшануванні героїв Холодного Яру з нагоди святкування 100-ліття Української революції.

По дорозі до гетьманської столиці надвірнянці віддали шану національному герою і світочу України Тарасові Шевченку. Заупокійні молитви за душу генія  провели під проводом священика УГКЦ  Івана Гедзика і заспівали на Чернечій горі пісню "Реве та стогне Дніпр широкий". На нічліг розмістилися поблизу Мотриного монастиря у Холодному Ярі. За козацьким рецептом козаки з ГО "Самооборона" приготували куліш на відкритому вогні. Після спільної трапези довго лунали стрілецькі, повстанські, народні і гуцульські пісні.

На  другий день учасники делегації відвідали столицю гетьманської України Чигирин,церкву святих Петра і Павла, побували на Замковій горі і в Іллінській церкві  у Суботові, де  знаходиться усипальниця Гетьмана України Богдана Хмельницького. У селі Медведівка взяли участь у  покладанні квітів до пам'ятника Максиму Залізняку і у відкритті пам'ятного знаку «Слава Україні».

На музичному фестивалі вояцької пісні "Холодний ЯР- 2017" виступали  співаки з села Гвізд. У селі Мельники віддали почесті отаманові Холодного Яру Василеві Чучупаці. На хуторі Буда відвідали 1100-літній дуб Максима Залізняка, козацьку церкву імені Петра Калнишевського і провели зустріч з лауреатом Шевченківської премії Василем Шклярем (автором  книги „Залишенець“ („Чорний Ворон“).

Учасників делегації щиро вітав директор філіалу “Холодний Яр” Національного історико-культурного заповідника “Чигирин”, уродженець с. Гвізд Богдан Легоняк. Гуцульські діти, які були в складі делегації,на все життя запам'ятають відвідини героїчних місць борців за волю України.
NadNad2
Читайте також: Скільки коштує організація фестивалю до Дня міста іванофранківцям

"0342.com.ua"