Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Головний поліцейський Тернопільщини розставив «крапки над і» у скандалі із побиттям учасника АТО

Головний поліцейський Тернопільщини розставив «крапки над і» у скандалі із побиттям учасника АТО

28.04.2017, 19:50

Олександр Богомол надав офіційне роз’яснення щодо подій 22 та 23 квітня, коли у тернопільському готелі «Глобус» сталася сутичка між атовцем Олександром Починком та представниками компанії «Легіон». На брифінг в управління Національної поліції були запрошені журналісти, представники вищезгаданої фірми, місцеві громадські активісти та представники агрохолдингу «Мрія», які найняли «Легіон».

Нагадаємо, у суботу вночі між Олександром Починком та трьома працівниками «Легіону» виникла сварка. У ході перепалки, згідно з висновками поліції, воїн витягнув зброю і почав нею погрожувати опонентам. Інші ж особи завдали йому тілесні ушкодження.

Також головний поліцейський області розповів про наступний день, після сутички. На одному з тернопільських інтернет-ресурсів з’явилося повідомлення про побиття Починка. Однак там працівників компанії «Легіон» охрестили сепаратистами з організації «Оплот». Ба більше, сайт, який систематично очорнює компанію «Мрія», обізвав представників охоронної фірми бойовиками. Патріотична громада Тернополя відреагувала на таку дезінформацію радикально: над людьми захотіли влаштувати самосуд.

«Слава Богу, наші патріоти їх не догнали. Зате їх (компанію «Легіон» прим.авт.) догнали їхні конкуренти. Представники структури, яка охороняє конкурентів «Мрії», догнали «Легіон» біля Плугова, перекрили дорогу бусом. Ті побачили, що перекрита дорога, вирішили не вступати в конфлікт, розвернулися. Була обстріляна машина «Легіону». Куля з мисливської рушниці попадає в багажник, пролітає через основу щітки для очищення вікна, заходить в машину», – коментує Олександр Богомол.

Правоохоронці доклали максимальних зусиль, аби не допустити масових сутичок. Олександр Богомол запевняє: слідство буде проведене максимально швидко і якісно. В ході слідчих дій  вилучили відео з камер спостереження. Олександр Богомол  навіть продемонстрував диск із записом. За допомогою запису поліція наразі з’ясовує, як можна кваліфікувати вчинки охоронної фірми: чи це були хуліганські дії, чи самооборона.

«Ми зробимо юридичне заключення. Ті, хто наносив тілесні ушкодження, будуть покарані. Той, хто махав пістолетом і погрожував – теж понесе відповідальність. Ніхто не буде стояти осторонь, незалежно від заслуг перед Батьківщиною. Ми повинні розуміти: ми всі адекватні люди. Ми живемо в Європі, а не якихось терористичних псевдо республіках», – наголосив пан Олександр.

 Богомол категоричний: витягувати в ресторані пістолет і погрожувати людям – неправильно. Так само він засуджує використання цієї історії 2 агропідприємствами для очорнення конкурента за допомогою ЗМІ:

 «Чому використали цей момент з побиттям нашого мешканця (а я вважаю це суто побутовим конфліктом, бо там побиття на провокацію)? Я як начальник поліції закликаю відмежувати побутові конфлікти від бізнес конфліктів і не застосовувати патріотичні сили для вирішення конфліктів у бізнесі , бо це непорядно», – наголошує головний поліцейський області.

Що ж до юридичної компанії «Легіон», то правоохоронцям відомо, що вони вже 3 роки працюють на Тернопільщині. Документи та дозволи на зброю у фірми перевіряли і у ході ознайомлення в поліцейських до них жодних претензій не виникло. Ба більше, кожного працівника перевірили по базі «Миротворець» – жоден не має ніякого відношення до сепаратистських організацій.

«Закликаю дати можливість поліції самій наводити порядок і не робити самосуду. Не робити політичних лозунгів, тому що в нас Україна одна. І Харківська, і Донецька, і Луганська області, і Крим. І не можна вішати на людей ярлик сепаратиста через їхню прописку».

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
319