Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На крок попереду. Франківцям розповіли про унікальну медичну систему. ФОТО

На крок попереду. Франківцям розповіли про унікальну медичну систему. ФОТО

22.04.2017, 21:00

Сьогодні, 22 квітня, в Івано-Франківському університеті  Короля Данила Галицького відбулася найбільша конференція «IT Rally» для ІТ-початківців та студентів. Про командну роботу та унікальність свого програмного забезпечення розповіли представники компанії  V.I.Tech.

Вони — українські програмісти, які щодня працюють над покращенням якості сфери послуг мешканців Америки.

 «10 років тому троє друзів, Java-розробники з Івано-Франківська,  зустрілися з двома американськими лікарями. Вони вирішили написати медичну систему. Зараз у компанії працює вже 66 людей. Чудова команда сформована у двох містах — Львів та Івано-Франківськ. І ми вже 10 років займаємося розробкою цього продукту та аналізуємо дані про 47 мільйонів пацієнтів» — розповідає рекрутер компанії Ірина Сулацька.
DSC05692

Команда V.I.Tech — це дорослі люди з чітким баченням, чого вони прагнуть, і як цього досягти. Працівники компетентні в Java та постійно вдосконалюються в ІТ-технологіях.
DSC05696

«Якби це була проста база даних для пацієнтів — це було б не цікаво, адже таке є і в Україні. Тому, особливість нашої системи — в аналітиці. Мало того, що ми аналізуємо медичні дані про 47 мільйонів пацієнтів, а це значна частина населення США, наша система працює у всіх Сполучених Штатах. Тому, ми можемо говорити не лише про здоров’я якоїсь конкретної частини, а говоримо про здоров’я всієї нації», — зазначає Ірина Сулацька.

Система, яку розробили франківські програмісти, сертифікована в Америці. У цій базі даних пацієнтів є все, що пов’язано з походом людини до лікаря: час прийому, приписані медикаменти чи направлення до інших лікарів та багато іншого.

«Американська номенклатура кодів є дуже розширена. Є різні коди, які можуть відповідати тому чи іншому візиту. Ці коди згодом використовують страхові компанії для компенсації оплати часу роботи лікарям. Окрім того, цей лікар може направити пацієнта до інших лікарів, тому, протягом цього «ланцюжка подій» може зібратися десять і більше елементів даних. І усі вони  життєво важливі, адже є основним ресурсом для звітування перед страховими компаніями, перед урядом», — розповів технічний директор компанії V.I.Tech Антон Назарук.

Ще декілька років тому американські лікарі не були зобов’язані звітуватися про роботу, однак, ті, хто це робив, отримували спеціальний «фінансовий» бонус. Однак, зараз медики США повинні звітуватися через таку сертифіковану систему, яку розробила компанія V.I.Tech. А якщо лікар не буде звітувати і використовувати таку чи іншу сертифіковану систему, то уряд штрафує медика.

На думку, технічного директора компанії, в Україні невдовзі також будуть такі медичні системи, адже наші програмісти роками здобували досвід на Заході і вже знають з яких кроків варто починати і що буде найкраще для тої чи іншої системи.
DSC05671
DSC05664
DSC05679
DSC05681
DSC05685
DSC05708

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
315