Господарка » Чому в тернопільських школах не встановлені протипожежні системи?


18:30 от admin
Протипожежна сигналізація в школах – така ж важлива, як перекриті дахи і спортмайданчики. Так думають в управлінні освіти Тернополя.

Чому в тернопільських школах не встановлені протипожежні системи та хто при цьому відповідає за безпеку дітей, активісти запитали в керівника управління освіти міста Ольги Похиляк. Чиновниця погодилася, що сьогодні пожежна сигналізація є тільки в кількох школах Тернополя.

Як повідомив заступник начальника міського управління ДСНС Володимир Солотвінський, пожежна сигналізація та система оповіщення про пожежу, що разом становлять систему протипожежного захисту, є ахіллесовою п’ятою тернопільської освіти. Школи справді не обладнані, хоч за всіма нормами повинні відповідати таким установкам, пише БезТабу. Наразі пожежники щороку оформляють акти готовності шкіл до експлуатації, проводять об’їзди, прописують пропозиції і висновки щодо протипожежної безпеки.

У свою чергу Ольга Похиляк наголосила, керівництву шкіл щороку виділяють гроші на перезарядку вогнегасників. Хоча головна освітянка визнає, що це мінімум грошей на захист від пожеж.

«На ремонт дахів треба теж в межах мільйона гривень, - порівнює пані Похиляк. – Але сподіваюся, що гроші на протипожежне обладнання цьогоріч будуть виділені. Незважаючи на те, що треба поповнювати матеріально-технічну базу в школах, робити ремонти – плануємо почергово виділити навчальним закладам кошти на таке обладнання».

На запитання, що ж все таки необхідніше для школярів, – оновлений спортмайданчик чи протипожежна система, Ольга Петрівна відповіла, що порівнювати це не варто. Адже ціле покоління може завершити навчання в школі, й так і не мати змоги займатися на спортмайданчику. Також оновлення шкільних стадіонів роблять, аби там займалася і молодь мікрорайону, де він розташований. Не останню роль в життєдіяльності школи і її вихованців, додає головна освітянка міста, відіграє також модернізація комп’ютерної бази.

"0352.com.ua"