Господарка » Прикарпаття отримало допомогу від німецьких партнерів


23:00 от admin

У рамках третьої Пасхальної поїздки за свободу і єдність України та миру в усій Європі, Івано-Франківщина приймала учасників флешмобу «Радибер - Тисмениця».
Сьогодні у м. Тисмениця відбулася урочиста передача гуманітарної допомоги  з Німеччини для учасників АТО та медичних закладів за участі заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка, представника Бундестагу Франка Тіслера,  голови спілки громадської організації «Україна – це Європа» Курта Зіммхена, голови Тисменицької райдержадміністрації Івана Семанюка, голови Тисменицької районної ради Романа Крутого, священнослужителів та представників громадськості Тисмениччини, ЗМІ, німецької делегації.
Під час цієї події відбулося покладання квітів до пам’ятника Борцям за волю України. Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк привітав усіх присутніх і зазначив: «Третя Великодня поїздка за свободу і єдність України та мир в усій Європі дає нам впевненість в тому, що наша країна не самотня у відстоюванні свободи, миру та демократії». Також він висловив подяку за надану гуманітарну допомогу партнерам із Німеччини від голови ОДА Олега Гончарука.
Також відбулася прес-конференція учасників флешмобу «Радибер-Тисмениця», під час якої представник Бундестагу Франк Тіслер наголосив: «Ми даємо нашим друзям, родичам, всім людям в Україні підтримку. Ми не можемо залишити на самоті народ України, який проявив свою громадську позицію. Наша солідарність полягає, з одного боку, у прояві політичної прихильності, а з іншого боку, в активній матеріальній допомозі».
Важливо зазначити, що голова спілки громадської організації «Україна – це Європа» Курт Зімхен зауважив: «Ми попросили всіх учасників поїздки в межах своїх можливостей зібрати та організувати перевезення гуманітарної допомоги. Попередньо у Німеччині ми розіслали листи, та не отримували на них жодних відмов. Ми зібрали багато допомоги, для того щоб люди, які були поранені у зоні АТО, мали можливість отримати якісну медичну допомогу».
Додамо, що в рамках сьогоднішньої події Тисмениччина отримала стоматологічний кабінет з обладнанням та меблями, перев’язочні матеріали, засоби реабілітації для Першого добровільного мобільного шпиталю імені Пирогова, інвалідні крісла, ролатори, ходунці, одяг, посуд, дитячі іграшки та інше.

"0342.com.ua"