Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернополяни не зможуть отримувати свої пенсії у відділеннях російських банків

Тернополяни не зможуть отримувати свої пенсії у відділеннях російських банків

18.04.2017, 21:00
Пенсійний фонд України ухвалив рішення не перераховувати коштів на виплату пенсій філіям російських банків, що потрапили під санкції за рішенням РНБО України. Це такі банківські установи, як ПАТ «Сбербанк», ВТБ Банк, ПАТ «Промінвестбанк», АТ «БМ Банк», ПАТ «ВіЕс Банк».
Отже, з 1 квітня 2017 року громадяни України не зможуть отримувати свої пенсії у відділеннях зазначених банків або зняти їх у банкоматах за картками цих банківських установ.
За інформацією Пенсійного фонду, свої кошти пенсіонери одержуватимуть у поштових відділеннях за місцем проживання. Водночас дата виплати залишатиметься незмінною, тобто такою, яка була у відділені банку.
Пенсійний фонд зазначає, що пенсіонери зможуть користуватися послугами інших банків, з якими Фонд підписав договір на виплату пенсій. Перелік цих банківських установ у населеному пункті можна дізнатися в районному управлінні Пенсійного фонду. Також у районному управлінні або в управлінні з координації та контролю за виплатою пенсій можна буде подати заяву для переоформлення пенсійного рахунку в іншому банку, крім тих, звісно, які потрапили під санкції РНБО.
– Якщо громадяни не захочуть переоформляти отримання пенсії в іншому банку, за потреби працівники відділень поштового зв’язку доставлятимуть їм відповідні кошти безпосередньо додому, – зазначила у розмові з журналістами Номер один начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій №1 у м. Тернополі ТО УПФУ Тернопільської області Людмила Радковська.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
294