Господарка » Івано-Франківськ приєднається до фестивалю «Французька весна в Україні»


21:03 от admin

Вперше Івано-Франківськ долучиться до проведення фестивалю «Французька весна в Україні».

Посольство Франції в Україні, Французький інститут в Україні, за підтримки БФ «Україна Інкогніта» та чисельних урядових і неурядових інституцій України запрошують вкотре зануритись у розмаїття французького мистецтва, а також оцінити результати франко-українського співробітництва і надихнутися на нові звершення.

Організатори запрошують усіх бажаючих відвідати відкриття фестивалю, яке відбудеться 21 квітня у холі театру кіно «Люм’єр» о 17 годині та переглянути в цей день французьку стрічку Кейтель Куілівье «Сюзанн». В рамках програми відбудуться і наступні покази: 21.04 «Сюзанн», 22.04 «Безтямний П’єро», 23.04 «Сезар і Розалі», 24.04 «Час одкровень», 25.04 «Літня казка» Також в рамках фестивалю відбудуться «Довгі ночі короткого метра», які стають дедалі популярнішими та невпинно набирають обертів.

Концепція проста – глядачам пропонується 6-7 годин, щоб насолодитися підбіркою найкращих французьких короткометражних фільмів, поки на вулиці ніч. Особливий акцент програма робить на стрічках, які побачили світ нещодавно. Більшість фільмів з «Ночей» були представлені публіці на міжнародних кінофестивалях у Каннах, Клермон-Феррані, Нью-Йорку та Торонто. Фантастичні драми, комедії, анімаційні фільми – кожен знайде щось до душі.

Читайте також: Київські митці створять виставку, присвячену діячам культури з Прикарпаття

"0342.com.ua"