Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Івано-Франківщині зареєстровано більше п'ятдесяти електроавтомобілів

На Івано-Франківщині зареєстровано більше п'ятдесяти електроавтомобілів

17.04.2017, 22:00

Стільки електрокарів зареєстровано в області протягом 2016 року та І кварталу 2017 року. Про це повідомляють у МВС.

Усього на території України зареєстровано 2 тис. 284 електромобілів. 

Найбільшим попитом електромобілі користуються у Києві та Харківській області, потім йдуть Дніпропетровська, Львівська, Київська та Запорізька області, повідомляє Espreso.tv.

"У першому кварталі 2017 року показники зросли майже вдвічі – 620 зареєстрованих авто порівняно з першим кварталом 2016 року - 294 зареєстрованих авто", — каже керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Додамо, що Україна увійшла у ТОП-10 найбільш розвинених ринків електромобілів європейських країн за інформацію рейтингу видання InsideEV. Серед основних переваг електромобілів - екологічність та економічність. Вартість "заправки" електромобіля в декілька разів нижча, ніж у бензинового чи дизельного авто, а деколи підзарядитись можна і безкоштовно, адже на багатьох паркінгах перед ресторанами, торговими чи бізнес-центрами все частіше встановлюють зарядні станції.

Технічне обслуговування електромобілів відбувається рідше, а для функціонування їм потрібна менша кількість розхідних матеріалів. Коштують електромобілі, зазвичай, дорожче, ніж у звичайних, але кошти, зекономлені на заправці авто, компенсують зайві витрати.
im-avto1
im-avto2

інфографіка Espreso.tv
im-avto3

інфографіка Espreso.tv
Читайте також: В Івано-Франківську почав працювати сучасний сервіс пошуку авто

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
387