Господарка » Фотограф з українським корінням став лауреатом Пулітцерівської премії. ФОТО 18+


19:30 от admin

Цьогорічну Пулітцерівську премію за документальне фото виборов австралійський фотограф з українським корінням Данило Берегуляк. 

zavantazhennya-200x260Австралійський фотограф, який працює у жанрі екстремальної фотографії, отримав премію найпрестижнішої журналістської нагороди за репортаж про неймовірно жорстоку кампанію на Філіппінах, яку розпочала місцева влада проти торгівлі наркотиками. Впродовж 35 днів він зняв 57 вбивств наркозалежних людей та наркодилерів, вчинених філіпінцями у формі самосуду, фактично ініційованого чинним президентом країни Родріго Дутерте, — йдеться в повідомленні на сайті Пласту

Фото: Pulitzer.org
philippines1philippines3philippines4philippines5philippines7philippines8philippines9philippines10philippines11philippines12philippines16philippines17philippines18

Про юнакування Данила згадує його виховник пл. сен. Юліян Ґродзіцький, ЛЧ з Сіднею:

Він був досить зрівноважений, спокійний, розумний хлопець. Мав добре почуття гумору. Був дуже жвавим. Пригадую, що зламав руку на літньому таборі, як впав з "летючої лисиці", яка була збудована на березі річки.

Це не перша висока нагорода Данила – у 2015 році він вже отримав Пулітцера за висвітлення гуманітарної кризи в Африці під час сплеску епідемії еболи, внаслідок якої загинуло понад 10 тисяч осіб. У 2014 і 2015 році названий Фотографом Року, а в 2016 – Фотожурналістом Року. Берегуляк відвідав понад 60 країн, фотографуючи епохальні події: війни в Іраці та Афганістані, суд над Саддамом Хусейном тощо.
Більше інформації про Данила – на сайті Пулітцерівської премії.

"0342.com.ua"