Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → В Івано-Франківську завершують оформлення нового арт-об'єкту. ВІДЕО

В Івано-Франківську завершують оформлення нового арт-об'єкту. ВІДЕО

14.04.2017, 19:40

В центрі Івано-Франківська, поблизу пам'ятника Руській Трійці, завершується оформлення фасаду електричної підстанції.

Автор розпису — художник-мураліст Юрій Пітчук розповів, що циліндрична форма споруди надихнула на цікаву ідею малюнка, яка має не менш символічне значення. "Ми зобразили картину, яка називається "Метаморфози чоловіка і жінки", тобто, ми зможемо бачити дві фігури, які дивно переплітаються між собою і за схемою щось схоже до "кубика-рубика". З однієї сторони можна побачити, що їхні погляди у різні сторони, але якщо пройти навколо об'єкту, і можна зрозуміти, що фігури прагнуть дотягнутися один до одного", — пояснює Юрій Пітчук.

Якщо буде сприятлива погода, то до Дня міста Івано-Франківська малювання споруди буде завершене, йдеться у сюжеті телеканалу "402".

Нагадаємо, що нова підстанція дозволить суттєво покращити якість електропостачання в районі пл. Міцкевича, вул. Грушевського та вул. Лесі Українки. Конструкція нової підстанції є новою для нашого міста, енергооб’єкти такої форми активно використовують в європейських містах, адже вони органічно вписуються в міський ландшафт та займають мінімум місця.

Енергетики планують встановлювати підстанції такої форми і надалі. У майбутньому обленерго також залучатиме до їх оздоблення молодих талановитих художників, тож цей об’єкт є тільки першим із серії.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
432