Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині хлопчик, якого мама не випускала з дому, не може стояти на ногах

На Тернопільщині хлопчик, якого мама не випускала з дому, не може стояти на ногах

10.04.2017, 20:00

У Заліщиках правоохоронці забрали  в матері  14-річну дитину. Хлопчик не ходив до школи від п’ятого класу. Постійно перебував вдома. Через малорухливий спосіб життя у нього атрофовані м’язи тіла.

Мама дитини забрала документи зі школи через те, що виїжджала з сином за кордон. У результаті вони нікуди не поїхали, а дитина не ходила до школи три навчальних роки. Хлопець не навчався у шостому, сьомому та восьмому класах. Сьогодні йому повних 14 років, інформує "Доба".

Мама одиначка, проживала лише з сином. За її словами вона захищала дитину від ганебного світу, який оточує людей.

— Матір має нести відповідальність. Стан хлопчика не важкий, але здоров’я під небезпекою. У нього атрофовані м’язи. Він не може стояти на ногах довше як дві хвилини через нестачу сили, — розповідає начальник обласної поліції Олександр Богомол.

У тому ж населеному пункті проживала бабуся хлопчика. Проте весь цей час ні родичі, ні сусіди, ні соціальні служби, ні управління освітою зовсім не переймалися дитиною. Почали говорити лише тоді, коли дитину забрали правоохоронці.

Зараз хлопчик знаходиться в центрі соціально-психологічної реабілітації.

— Відкрито кримінальне провадження проти мами за статтею про злісне невиконання обов’язків з догляду за дитиною. Триває розслідування щодо участі соціальних служб, органів освіти, — каже Олександр Богомол.

Проводитиметься звірка та контроль тих дітей, які забирають документи в школі у зв’язку з перевіркою продовження їхнього навчання в інших освітніх закладах.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
318