Господарка » У Тернополі відбувся всеукраїнський фестиваль дитячого кіно, анімації і телебачення «Кінохвилька»


19:45 от admin
Майстер-класи, дискусійні панелі, представлення презентаційних робіт з різних куточків України – це все упродовж трьох днів відбувалося в Тернополі в рамках Всеукраїнського фестивалю дитячого кіно, анімації і телебачення «Кінохвилька».
За словами організаторів, під час спілкування з представниками Національної спілки кінематографістів обговорили проблемні питання створення дитячого контенту. Після цього вирішили зорганізувати такий фестиваль.
«Є великий вакуум цього контенту. Тому зробили зустріч для дитячих телевізійних студій, кіностудій, телевізійних шкіл з багатьох регіонів України для того, щоб обмінятися досвідом, поділитися напрацюваннями, інформацією про те, як створювати таку продукцію, як його просувати і як формувати професійні середовища для її підготовки. Дуже добре відгукнулися наші гості зі Східної та Центральної України, приїхали багато представників, які мають до 20 років досвіду в цій галузі. Загалом представлено майже 20 організацій, які працюють в різних форматах над кіно і телебаченням», - каже заступник міського голови Леонід Бицюра.
Директор Першої дитячої телешколи Інна Пенчук приїхала із Запоріжжя.  
«Ми як журналісти знімаємо усе це цікаве дійство, яке відбувається упродовж трьох днів. Привезли дитячу програму «Маленькі дорослі», яка створена Першою дитячою медіа-школою і проектом «Медіа-хата». У цій програмі беруть участь як мешканці міста Запоріжжя, так і 30 діточок переселенців з Донецької та Луганської областей. У зйомках програми беруть участь діти віком від 5 до 17 років. У нас працює понад 50 дітей. Вони можуть бути журналістами, сценаристами, ведучими, образами в соціальній рекламі, фотожурналістами, можуть допомагати оператору, допомагати монтувати і режисерувати за бажанням. Ми любиму свою роботу, протягом 10 років створюємо телевізійні проекти, а також навчаємо дітей це робити», - розповідає Інна Пенчук.
Окрім Запоріжжя, на фестивалі свої роботи репрезентували гості з Києва, Львова та інших міст України. Долучилися до фестивалю студії з різних регіонів. Проведення фестивалю дитячого кіно, анімації і телебачення підтримала «МРІЯ Агрохолдинг».
«Компанія «МРІЯ» оплатила проживання гостей нашого фестивалю. 13 чоловік приїхали з інших областей. Доже дякуємо агрохолдингу за таку підтримку», - каже проектний менеджер фестивалю Оля Гордієнко. - Цей фестиваль у першу чергу є обміном досвідом, учасники заходу розповідають про актуальні проблеми, які є в цій сфері. До речі, гостем «Кінохвильки» був юний актор Леонід Шевченко, який знімався у фільмі «Трубач». Він також поділився своїм досвідом».
P1660486
P1660477
P1660479
P1660456
P1660450
P1660437
P1660446
P1660568

"0352.com.ua"