Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На що витратить Тернопільщина 43 мільйони гривень?

На що витратить Тернопільщина 43 мільйони гривень?

09.04.2017, 21:00
На наступній сесії депутати облради можуть внести зміни до обласного бюджету і тим самим збільшити фінансування окремих галузей. Про це повідомив голова Тернопільської облради Віктор Овчарук.
Таке рішення пов’язане зі значним перевиконанням обласного бюджету в 2016 році. Область додатково отримала 43 млн. грн. і тепер може використати їх на власний розсуд.
– Легко працювати, коли є ресурс, – каже Віктор Овчарук. – Протягом 25 років таких надходжень у бюджет ніколи не було. Ці кошти можна спрямовувати на вирішення проблем у різних галузях. Моя позиція – сьогодні слід скерувати кошти на підтримку хлопців, які беруть участь у військових діях. Також є пропозиція спрямувати кошти на підтримку родин Героїв Небесної сотні.
На деякі галузі чекає оновлення технічної бази. Це стосується охорони здоров’я.
– Обладнання зношується як морально, так і фізично, а без нього працювати не можливо, тому його потрібно постійно оновлювати, модернізувати. Думаю, саме на ці нагальні проблеми буде використано ці кошти, – зазначив голова облради. – Збільшення надходжень є результатом децентралізації. Сьогодні жителі області зможуть побачити ефект на практиці.
Наразі у раді тривають переговори щодо зміни у бюджеті. Планується перевиконання і за результатами діяльності першого кварталу, пише Номер один. Та поки не відомо, про яку саме суму йде мова.
– Передбачається, що кошти будуть спрямовані на різні галузі: медицину та освіту. Додаткові ресурси отримають перинатальний центр, заклади профтехосвіти, екстрена допомога тощо, – зазначив Віктор Овчарук.
Попри те, що торік спостерігалося значне перевиконання бюджету, запитів на кошти з кожним роком теж стає все більше. Цього року їх із різних районів області надійшло на суму понад 250 млн. грн.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
300