Господарка » Сьогодні тернопільські пластуни відсвяткували своє день народження


22:00 от admin

Тернопільські пластуни святкують День народження Кілька сотень тернопільських пластунів з маршем по місту, молебнем, іграми, а ввечері ще й з ватрою у парку Шевченка відзначають День Першої Пластової Присяги.

У програмі свята - урочисте відкриття, молитва, вимарш, активності по усьому парку Шевченка та Центрі з елементами туристської техніки, військового пластування, також різні ігри на тімбілдінг, пластовий ярмарок та виставкою пластового архіву, а ввечері для найстраших - ватра. Так тернопільські пластуни святкують свій День народження. 

- Сьогодні відбувається традиційне святкування Дня Першої Пластової Присяги, яку складали перші пластуни 105 років тому у Львові в академічній гімназії. Тож від моменту, коли перші пластуни стали дійсними членами цієї організації ми рахуємо, що це є день заснування «Пласту». Відповідно у нас сьогодні День народження – 105 років організації «Пласт», - зазначив голова тернопільського осередку «Пласту» ст. пл. скоб Дмитро Сиротюк. Сьогодні близько 20 чоловік стали дійсними членами «Пласту», вони склали Пластову Присягу, пише "20 хвилин".

Як розповідає Дмитро Сиротюк, в міському «Пласті» є люди від 6 років і до того віку, поки мають здоров’я. Тернопільський міський «Пласт» налічує 530 членів, а в області їх більше тисячі. Зазвичай святкування відбувається на Театральному майдані, та цього року урочистості відбуваються в парку Шевченка. Пластуни хотіли створити справжнє таборове містечко, показати гостям свята Став, Єлисейські поля, хотіли сконцентрувати увагу до відпочинкової зони, бо тут одразу проводили і подальші дійства, зазначив Дмитро Сиротюк. - Сьогодні ми святкуємо разом з пластунами усього світу День Першої Пластової Присяги, - зазначив голова обласної організації «Пласт» Сергій Юзик. – Наша організація є найбільшою українською молодіжною організацією в світі. Ми є офіційно зареєстровані в 9 країнах світу, а також пластові групи є в 20 країнах світу. В тернопільській області «Пласт» відродився з часу проголошення Незалежності. Організація налічує близько тисячі учасників. «Пласт» – це організація для патріотичного виховання молоді. Ми працюємо з дітьми вікових груп 3-6, 6-12, 12-18 років. Це не лише дитяча організація. Тут є і дорослі, як виховники, як адміністратори, як інструктори. Кожен може знайти тут заняття до душі, бо «Пласт» – то є велике суспільство. Сьогодні також відбулася урочиста посвята найменших пластунів, які стали новацтвом. Після молитви і посвяти їм пов’язали жовті галстуки, і вручили святкові нашивки. - Ми перший раз на такому святі, - розповідає тернополянка Галина. – Мій Сашко два місяці ходить в «Пласт», і сьогодні у нього посвята в пластуни. Настрій святковий, якби ще тепліше трошки було,  то взагалі було б гарно. Але найменших забрали в приміщення, аби не померзли. А старші мали рухливі ігри.


"0352.com.ua"