Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині вирішили боротися за енергетичну незалежність

На Тернопільщині вирішили боротися за енергетичну незалежність

07.04.2017, 20:30
У краї вирощуватимуть енергетичні культури, серед яких найбільш поширені – різні види верби і тополі; трави: сорго, цукровий очерет, міскантус, просо лозове. Ці рослини можуть використовуватися як паливо.
У Тернопільській області планують до 2020-го року на двадцять відсотків зменшити споживання енергії, а також перейти на альтернативні види палива.
«В області є затверджена програма енергоефективності, але, на жаль, минулого року на цю програму не було виділено взагалі нічого. Цього року аналогічна ситуація. Хоча є вже певні кроки по енергоефективності, це будівництво котелень на альтернативних джерелах енергії, але для енергоефективних заходів необхідна чимала сума грошей. Є надія, що питання буде вирішене по коштах цього року. Відповідне питання буде розглядатися на сесії», – відзначає заступник голови обласної ради Любомир Крупа.
Питання енергетичної залежності актуальне для України вже більше двадцяти років, пише зз. Наразі в усіх регіонах держави не лише зменшують споживання природного газу, а й намагаються замінити його іншими джерелами енергії.
«Є національний план дій щодо енергоефективності. В Україні передбачено на цей план 16 мільйонів євро. Завдання – 11% енергії виробляти з відновлювальних джерел, у розвинених країнах цифра становить 40%», – каже директор департаменту відновлювальних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шакаренко.
Також в регіоні до 2020-го року планують на 20% зменшити обсяг викидів чадного газу.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
314