Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Поточний ремонт вулиць обійдеться Тернополю у 40 мільйонів гривень

Поточний ремонт вулиць обійдеться Тернополю у 40 мільйонів гривень

28.03.2017, 21:30
40 мільйонів гривень цього року планують витратити на поточний ремонт доріг у Тернополі, стільки ж на капітальний. У місті вже відфрезирували 11 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття, на 6 тисячах квадратних метрів вклали нижній шар асфальту. Погода поки що дозволяє лише поточні ремонти вулиць, кажуть у відділі технагляду Тернопільської міськради.
На вулиці Коновальця вже другий день триває поточний ремонт дороги. Загалом тут планують замінити близько трьох тисяч квадратних метрів асфальтобетонного покриття, кажуть у відділі технагляду Тернопільської міської ради.
– Плануємо сьогодні Коновальця завершити при сприятливих погодніх умовах, дві карти маємо на вулиці Бандери і також є нарізані невеликі карти на вулиці Текстильній і переходимо завтра на вулицю Морозенка, повністю плануємо зробити до кінця тижня при сприятливих погодніх умовах, плануємо завершити дальній БАМ поточний ремонт, – розповідає тв4 начальник відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради Олег Вітик.
Зокрема, після завершення поточних ремонтів на Коновальця та Текстильній, планують перейти до вулиць Курбаса, Володимира Великого, Тарнавського, Стуса, Протасевича та Бандери.
– Сьогодні ми проводили також лабораторні випробування на ділянках, де плануємо проводити поточний ремонт “Стабілізація основи методом холодного ресайтінгу”. В першу чергу, плануємо виконати поточний ремонт холодним ресайклінгом біля 18 школи і на вулиці Злуки, права сторона до центру, – каже Олег Вітик.
Поточний ремонт цього року передбачає не лише ліквідацію ямковості, каже Олег Вітик. Замінюють асфальт переважно методом фрезирування. Активно використовують у роботах новопридбану техніку, зокрема восьми- та тринадцятитонний катки. Кажуть, завдяки великоваговим машинам вдається досягнути бажаної якості і надійності.
– Наразі відфрезировано 11 тисяч квадратних метрів асфальтного покриття, з них 6 тисяч квадратних метрів вже заасфальтовано. На жаль, погодні умови протягом останніх тижнів не дозволяють робити ці роботи швидше, за тим графіком, за яким мали. Тому що дуже часто опади, дуже часто низька температура на поверхні грунту і це не дає можливість робити якісно роботи. Але з настанням сприятливих погодніх умов, вже наприклад сьогодні, роботи відновлюються, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.
Після завершення поточних ремонтів вулиць міста, планують перейти до капітальних.
– Капітально завершать ремонт вулиці Микулинецької, це другий шар, розпочнемо в першу чергу вулицю Січових Стрільців і загалом перелік доріг, які будуть капітально відремонтовані, сподіваюсь, що завтра буде прийнято таке рішення на засіданні виконавчого комітету і ми зразу цей список оприлюдним, щоб всі тернополяни бачили, коли та чи інша дорога буде ремонтуватись, – додає Сергій Надал.
Загалом поточний ремонт вулиць обійдеться місту у 40 мільйонів гривень. Стільки ж планують витратити і на капітальний.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
336