Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині діти почали хворіти на туберкульоз через своїх родичів

На Тернопільщині діти почали хворіти на туберкульоз через своїх родичів

24.03.2017, 23:00
На Тернопільщині хворих на туберкульоз дітей в 2,5 рази менше, ніж в Україні. Торік на туберкульоз захворіли три дитини і четверо підлітків, цього року - дві дитини і підліток. Всі діти, які лікувалися в обласному протитуберкульозному диспансері, уже здорові. Вони допущені до відвідування садочків, навчання в школах і вищих навчальних закладів.
Дорослі, у яких виявляють туберкульоз, небезпечні для найбільш уразливих категорій населення – дітей та підлітків. Діти в основному заражаються на цю недугу в сім’ї.
- 70% дітей заразилися туберкульозом від батьків чи родичів, - розповіла 20хвилин обласний позаштатний фтизіопедіатр Світлана Мадич. - В кінці 2015 році захворіла 11-місячна дитина. Батьки і бабуся з дідусем не були хворі. Коли обстежували прабабусю, в її мокроті знайшли туберкульозну паличку.
Особливої уваги потребують діти з вогнищ туберкульозної інфекції, наголосила лікар.
- Діти можуть заразитися при контакті з хворим на туберкульоз. Великий відсоток дітей ми лікуємо саме з вогнищ туберкульозної інфекції, де або батьки, або родичі хворіють на цю недугу, - пояснює фтизіопедіатр. - Буває ще аліментарний шлях передачі - від молока корів, бо воно не пройшло термічної обробки. Але основний шлях передачі – через повітря.
І торік, і цього року на лікуванні є діти з ризиком мультирезистентного туберкульозу, бо в їхніх батьків чи родичів виявили таку форму цього захворювання. Лікування тоді тривале і важке.
Цього року туберкульоз виявили у двох дітей і одного підлітка. Це діти з вогнищ туберкульозної інфекції з кількох районів області.


"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
309