Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі вантажники і мийники авто мають вищу зарплату за випускників вишів

У Тернополі вантажники і мийники авто мають вищу зарплату за випускників вишів

23.03.2017, 14:30
У Тернополі вимальовується картина, що пересічні трудяги заробляють більше, ніж пересічні випускники вишів.
Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав Святослав Журовьский.
"Невеличкий зріз тернопільських зарплат середнього класу. Бюджетники, бухгалтери, офісний планктон інші нєудачніки з вищою освітою - 3200-3700 грн. Автомийник 4000 грн. Гружчик на базарі 4500 грн. (море оголошень по базарі, основна вимога - не бухати до обіду). Таксист 5500-6500 грн", – написав Журовський.
У коментарях тернополяни сходяться на думці, що кількість вишів у нашому місті є завеликою, адже вони продукують фахівців, які потім себе з отриманим дипломом не завжди можуть реалізувати. Тоді як представників виробничих професій бракує.
"На нашій фірмі легальне працевлаштування зі всіма лікарняними і відпустками, з 8-годинним робочим днем і вихідними суботами-неділями-святами, позаурочними за подвійну оплату. Середня зарплата понад 4000 чистими і при цьому всьому ми не можемо знайти людей на виробництво. Офіс-менеджера ледь знайшли, правда, дуже нею довольні. Хоч бери вантажниками чи ось цими горе-бухгалтерами точи деталі! Одного слюсаря напоганого знайшли - так у нього проблеми, не буду виголошувати які. Але вони стають нашими проблемами", – описав ситуацію директор компанії Zavadski Олег Завадський.
Водночас люди зазначають, що з безвиході чимало виупскників вишів змушені або їхати на заробітки або ж іти на чорнові роботи.
"Знаю багатьох людей, які зараз мішають "мішок з цементом", але вони в 11 класі не мішали горілку з пивом, а: 1) мають вищу освіту; 2) не народилися в забезпеченій сім'ї; 3) не бажають працювати на державній роботі за копійки і не крадуть", – констатує сумні реалії Юлія Чорна.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
108