Минулого понеділка, 27 лютого, у православних вірян розпочався передвеликодній піст, який є дуже строгим. У цей піст лише у визначені дні дозволяється їсти рибу, проте тим, кому дозволяється не дотримуватися суворого посту, рибу можна їсти частіше.
Так, як розповідають продавці у місцевих крамницях та супермаркетах, відмовляючись у піст від м’яса, найчастіше тернополяни купують «ходові» сорти риби – хек, короп, мойву… Екзотичні сорти купують рідше, бо ціни «кусаються» й стартують від 170 гривень за кілограм, повідомляє Галас.
Найдешевша риба на спеціальних гуртовнях. Там, за кілограм мороженого хека просять від 50 гривень, мойви – від 30 гривень, салаки – від 23 гривень.
Жива риба також не дешева, адже кілограм коропа коштує від 50 гривень, щуки — від 90 гривень, форелі — від 130 гривень. Свіжоморожене філе пангасіуса — понад 60 грн. за кг, тушка хека — 60 грн., філе хека — 110 грн.
« | Апрель 2024 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Вс |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |