Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → В тернопільських садочках від батьків вимагають довідки з ЖЕКу

В тернопільських садочках від батьків вимагають довідки з ЖЕКу

02.03.2017, 15:30
У дитячих садочка Тернополя з понеділка з’явилися оголошення про те, що батьки мають принесли до дирекції навчального закладу довідки з ЖЕКів про місце реєстрації їхніх дітей.

Це було зроблено, щоб навколишні села і новостворені громади перераховували кошти за навчання їхніх дітей у Тернополі.

– Ось що буває, коли керівництво міста провалило децентралізацію і реформу адмінпослуг. Згідно закону, ЖЕКи мали здати свої картотеки рік тому, а місто – створити реєстр територіальної громади (інформацію про прописки всіх мешканців), яким би користувались всі державні органи або, принаймні, видавати ці довідки в ЦНАПі, а не в приватних ЖЕКах. Якби дійсно хоч один клерк в місті цікавився адміністративними послугами і хоч на 10% виконувались закони, люди не ходили б зараз як кур’єри, носячи папірці з кабінету в кабінет. А конкретно в цьому випадку – управління освіти мало б взяти базу даних тернопільських дітей і не вимагало б незаконні довідки!, – зауважила учасниця проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» Катерина Кондратюк.

Депутата Тернопільської міської ради Назара Зелінку теж здивувала така ініціативність міського управління освіти.

– Чому люди так люблять ускладнювати життя іншим людям? На сесії говорили, що місто більше не буде платити за дітей в садках, чиї батьки не зареєстровані в Тернополі. Питання дискусійне, але зараз не про це. Управління освіти і науки Тернопільської міської ради, за їх словами, на основі рішення виконавчого комітету вирішило зібрати довідки з ЖЕКів, щоб дізнатися місце реєстрації дітей. А штампа в паспорті з місцем реєстрації одного з батьків вже не достатньо? Чи може управління освіти думає, що в міський бюджет податки сплачують діти, а не їхні батьки? У Тернопільському дошкільному навчальному закладі №33 на моєму окрузі 500 дітей. Округ обслуговує два ЖЕКи. Ви собі уявляєте наплив людей за довідками?, – зазначив Назар Зелінка.

Нагадаємо, згідно рішення сесії Тернопільської міської ради, за навчання дітей, які не мають тернопільської реєстрації, сільські ради та громади мали б платити: садочки – 1215 грн., гуртки – 329 грн., профтехучилища – 1690 грн., спортивні школи – 711 грн.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
236