Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Окреслили термін, до якого на дорогах Тернопільщини не стане ям

Окреслили термін, до якого на дорогах Тернопільщини не стане ям

02.03.2017, 14:30
До 1 квітня на магістральних дорогах області мають ліквідувати усі ями.
Про це заявив голова ТОДА Степан Баран під час наради, яка відбулася на території філії «Деренівський асфальтобетонний завод».
Щодня дане підприємство виготовляє орієнтовно 300 тонн асфальту. Завод функціонує з 1995 року, цьогоріч тут відбувся поточний ремонт.
Зважаючи на несприятливі температурні режими, взимку асфальтобетонний завод призупиняє свою роботу. Та цьогоріч він відновив функціонування вже у кінці лютого й протягом трьох днів виготовив практично 1000 тонн асфальту для ремонту доріг Тернопільщини.
«Першочергово ми поставили собі за мету вже до 1 квітня ліквідувати ямковість на магістральних дорогах області. З іншої сторони — максимально долучити учнівську молодь та громаду краю до впорядкування територій вздовж доріг», — зазначає Степан Барна.
Також під час вищевказної наради були визначені пріоритетні напрямки у питанні будівництва магістральних доріг. Сьогодні у загальному фонді на будівництво траси Тернопіль-Львів закладено майже 140 мільйонів гривень. Будівництво цієї дороги планують розпочати вже з наступного тижня. Аналогічні роботи відбудуться й у напрямку Тернопіль-Дубно, на що передбачено 168 мільйонів гривень. Реконструкція даної дороги розпочнеться у березні й завершиться орієнтовно у травні, підкреслює очільник області.
«У той же час перед нами стоїть завдання виробити спільну позицію щодо можливості передачі майже 70% дорожнього фонду області у розпорядження Тернопільської обласної державної адміністрації у зв’язку із прийняттям закону України Про дорожній фонд, що вступить у дію з 1 січня 2018 року. Ми маємо створити систему комунальних підприємств, що здійснюватимуть будівництво та обслуговування доріг області. Важливо долучити до процесу будівництва доріг не тільки якісних підрядників, а й відповідні технічні служби, що здійснюватимуть нагляд за якістю надання будівельних послуг. Крім того, необхідно долучити до цього процесу громадські організації, які готові якісно контролювати процес будівництва доріг в області», — наголошує Степан Барна.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
233