Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Правоохоронці визначили категорію підлітків, які найуразливіші до впливу "груп смерті"

Правоохоронці визначили категорію підлітків, які найуразливіші до впливу "груп смерті"

01.03.2017, 10:13

Найбільш вразливою до дій зловмисників, які адмініструють в мережі Інтернет так звані «групи смерті», є категорія підлітків віком 13-17 років. Переважно це діти з не зовсім благополучних родин.

Про це під час відеоселекторної наради, що відбулася вчора, 28 лютого, у Національній поліції повідомив заступник начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Іван Прохоренко.
PM796image002

Іван Прохоренко

Так звані «куратори» виявляють у соцмережах сторінки підлітків, які з тих чи інших причин перебувають у депресивному стані. Відтак через систему так званих «квестів» (завдань з обов’язковим спричиненням собі тілесних ушкоджень або заподіянням болю) зловмисники з допомогою методик нейролінгвістичного програмування, погроз або шантажу намагаються довести дітей до суїциду. 

Зараз оперативники кіберполіції разом із працівниками поліцейських підрозділів ювенальної превенції виявляють подібні спроби. Кількох підлітків вдалося врятувати буквально за крок від фінального «завдання» – самогубства.

Крім того, зараз правоохоронці фіксують появу нових так званих «флеш-мобів». Один з них передбачає зникнення підлітка на добу з місця проживання або навчання без жодного повідомлення про себе. З початку року до поліції надійшло 744 заяви про зникнення підлітків. 670 з них були оперативно знайдені поліцейськими.

Ще одна небезпечна «розвага» – раптове перебігання дороги перед транспортними засобами. З початку 2017 року жертвами подібних «розваг» вже стали 376 дітей віком до 18 років, які постраждали у 332 дорожньо-транспортних пригодах. У результаті ДТП 11 дітей загинули, ще 365 – отримали травми.

Іван Прохоренко повідомив, що низки центральних органів виконавчої влади направлено листи про необхідність об’єднання зусиль у протидії цій категорії злочинів. Крім того, він нагадав поради поліцейських батькам, що дозволять запобігти можливій трагедії.

До теми: Учасниками смертельної гри було семеро підлітків з Івано-Франківська (ВІДЕО)
Групи смерті в соцмережах: як батькам розпізнати небезпечне захоплення підлітка

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
371